Ege'nin mart ajandası

Martla beraber kışa veda, bahara selam olsun... Heyecanla beklenen festivaller yolda, Ege’den size müjde olsun...

Haberin Devamı

Egenin mart ajandası

CAZ LAZIM CAZ, CAZ!

· İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin el emeği, göz nuru 26’ncı İzmir Avrupa Caz Festivali, bugün Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, 17’nci Caz Afişi Sergisi’nin açılışıyla ve Ferit Odman Quartet konseriyle başlıyor, 20 Mart son!
· İzmir İtalya Konsolosluğu, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi ve Goethe Enstitüsü İzmir... Festivalin destekçilerinden...
· Sayılarla festival... 9 konser, 1 jam session, 1 sergi, 1 seminer, 1 film gösterisi ve tabii ki olmazsa olmaz atölyeler... Kaçmaz, kaçırılmaz!
· Festival yoklaması. Sağ baştan sayıyorum... Saksofon ve piyanonun büyülü birlikteliği; Jazz Virtuoso Duo... Renkli, hareketli, bereketli repertuvarıyla; Irina Sarbu Band... Farklı bir caz deneyimi, birlikte söylemenin keyfi; Marion Rampal Trio... Festivallerin aranan ismi, etnik caz grubu; Nu Bass... Genç Avrupa caz müziğinin temsilcilerinden; Pilgrim... Avusturya’nın kalbinden; Purple is the Color... Dört doğaçlama sanatçısının hayat verdiği; Timo Vollbrecht Fly Magic... Hafızaya atılsın, ajandalara not alınsın. Daha detaylı bilgi için www.iksev.org’a, biletler için www.biletix.com’a ve Biletix gişelerine...

Haberin Devamı

Egenin mart ajandası

BODRUMLU ACI OT FESTİVALİ

· “Ruhumuzu doyurduk, peki ya midemizi, bedenimizi” diyenler Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Oyder işbirliğiyle 9-10 Mart’ta gerçekleşecek olan Bodrum Acı Ot Festivali’ne davetliler.
·Programdan kısa kısa... Festival henüz iki yaşında ama programı yaşından büyük olgunlukta... Ünlü şeflerin tarifleriyle Bodrum otlarından lezzetler... Gastronomi sohbetleri, dumanı ve lezzeti üzerinde yemek şovları... Ortakent Goca Kahve’de ev yapımı, el emeği kozmetik ürünler... Bodrum bahçelerinde kullanılan tarihi tarım aletleri ve makineleri sergisi... Rehber eşliğinde Müsgebi Köyü, değirmenler ve kule evler turları... Yöresel lezzet ikramları, satışları... Ve yerli müzisyenlerin sesinden, yeteneğinden sokak performansları... Daha detaylı bilgi için www.aciotfestivali.com’a, tık tık!
· Festivalin lezzet korteji... Acı ot, baldıran, delikenker, turpotu, tilkişen, adamarulu... Delikenker dolması, külür, çetimek pidesi, havanda incir, çetimek, mart mantarı kavurması, sakızdırık köftesi, ilabada dolması... Geleneksel düğün yemekleri; lokum pilavı, keşkek, suböreği... Mevsiminde meyvelerden reçeller, lokumlar, kurutmalar...
· Festivale ismini veren acı otun alametifarikası: İlk tadışta acı gelir, sonra afiyetle yenir. Kimileri onu sarmaşık, tilkişen, yabani kuşkonmaz olarak da bilir. Kavrulurken tadı hepten acılaşmasın diye metal değil tahta kaşık tercih sebebidir. Tansiyonu, kolesterolü, üreyi düşürür, iştah açar, hazmı kolaylaştırır.

Haberin Devamı

Egenin mart ajandası

BİR OT FESTİVALİ DE URLA’DAN

· Sevgili Ertuğrul Özkök’ün deyimiyle ‘Türkiye’nin yeni Toscana’sı’ Urla, son dönemde yükselişte. Sıcaklığı, samimiyeti, lezzetleri, mekânları, şarapları, festivalleri ve şehre yakınlığıyla herkesin liste başı. Bahara hoş geldin diyen Mart Dokuzu Urla Ot Festivali ay sonunda sevenleriyle buluşacak.
· Festival notları... Tazecik Ege otlarının, yöresel lezzetlerin, ürünlerin tadımı, sunumu, yemek atölyeleri... Paneller, Özbek’te ot toplama, otları tanıma etkinlikleri... Çocuklara aktiviteler, müzik dinletileri ve dahası bizi bekler.

 

Yazarın Tüm Yazıları