Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yaz için stil kodları

Gücünü güneş, deniz ve kumsalın verdiği özgürlük hissinden alan yaz stilleri, bedenimize, ruhumuza ve evimize iyi gelecek bazı ortak anahtarlara sahip.

Haberin Devamı

Serinlik hissi

Yaz aylarında tüm yatak tekstili markaları tiril tiril ve uçuş uçuş bir görüntünün peşine düşer. Cibinlikli karyolalar, keten çarşaflar, ince pikeler, bambu yatak örtüleri ve bunları tamamlayan rustik ahşap aksesuarlar Provence stilinden ödünç alınmış bir hava yakalar.

Bahçe yoksa

Evinizin bir açık mekânı yoksa o zaman bahçeyi salona sokarak doğaya daha yakın bir atmosfer yaratabilirsiniz. Bunun için imdadımıza koşanlar arasında en etkilisi duvar saksıları ve peyzaj firmalarının hazırlayacağı dikey bahçeler. Işık ve su hesaplarını iyi yaparak karar vermekte fayda var.

Favori üçlü

Her yaz mevsiminin favori renk kombinasyonu farklı olsa da turkuvaz, mercan kırmızısı ve beyaz üçlüsünden oluşan bileşimlerin modası hiç geçmiyor. Taze, masum ve sıcak bir mesajı olduğu kesin. Hem içeride hem dışarıda kendinizi bu üçlüye rahatlıkla teslim edebilirsiniz. Zaten bu günlerde vitrinlerde de pek çok seçenek göreceksiniz.

Haberin Devamı

İkat çılgınlığı

Fark etmemiş olamazsınız, son üç sezonun açık ara şampiyonu ikat deseni, degrade efektli kumaşlarla da işbirliği yaparak tahtını koruyor. Tüm mağazalarda, hatta e-alışveriş sitelerinde bulabileceğiniz ikat yastıklar arasında seçim yapmak pek kolay değil ama şöyle bir avantajınız var: Düz beyaz bir fonda yapacağınız her türlü kombinasyon güzel duracak.

Yaşasın özgürlük

Tatil ruhu dekorasyona da yansıyor. Trendleri hâlâ sıkı sıkıya takip etsek de, yaz havamıza ve kişisel zevklerimize uymayan bir tarz, form, renk ya da deseni eve sokmuyoruz. Tüm dekorasyon kurallarına uyan seçimler değil, daha özgür birleştirmeler burada başrolde.

Ada ruhu

Karadan uzaklaşmak ve monoton şehir hayatından bir süreliğine kopmakla eşanlamlıdır ‘adaya çıkmak’. Dekorasyona yansıması daha sade, boşluklu ve rahat seçimlerle olur. Bu günlerde iyice popülerleşen yorumuyla ‘Yunan adaları’ndaki evlerin azla yetinen karakteristik tarzını ve çivit mavisi-beyaz çiftini kılavuz alabilirsiniz.

Beş duyu için

Şehir evlerinde fonksiyonel donanımlar, akıllı cihazlar ve teknolojik sistemlerle akla yakın çözümler öne çıkarken, yazın duygularımızı daha serbest bırakıyor, beş duyumuzu besleyen, anılarımızla ilişki kuran detaylarla yaratılmış mekânlara meylediyoruz.

Haberin Devamı

Dünya turu

Sadece oturma alanındaki yastık, halı ve örtüleri değiştirerek evinizi bir dünya turuna çıkarmanız mümkün. İster tribal motiflerle Afrika’ya uzanın, ister İskandinavya’nın geometrik-etnik desenlerini ödünç alın, ister Amazonlar’ın büyük yapraklarına teslim olun; sonuç etkili olacak.

Deniz imgeleri

Yazlık evlerin aksesuarlarında denizin derinliklerine ve denizcilere gönderme yapan semboller sık sık çıkar karşımıza. Kum rengi, deniz kabukları, sedef yüzeyler, balık formu, halat, ip ve örgü detaylar, gemici fenerleri... Sahilde asılı duran hamağı da unutmamak gerek tabii!

Yazarın Tüm Yazıları