HABER

Gazze protestoları birçok ülkede devam ediyor

İsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları, ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde tepki çekmeye devam ediyor. ABD’nin New Jersey eyaletindeki Princeton Üniversitesi’nde devam eden Filistin'e destek gösterileri farklı bir aşamaya geçti. Öğrenciler yayımladıkları bildiriyle açlık grevi başlattıklarını bildirdi.

 Dünyanın dört bir yanında İsrail güçlerinin sivilleri katletmesine tepki gösteren milyonlarca kişi her hafta protesto gösterisi düzenlerken, bu gösteriler okullara ve turistik yerlere yayılarak yankı uyandırıyor. Fransa’nın başkenti Paris’teki Pantheon Anıtı önünde yüzlerce öğrenci Gazze Şeridi için bir araya geldi. Ülkenin seçkin üniversitelerinden biri olan Sorbonne Üniversitesi yakınlarındaki anıtta toplanan kalabalık, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya tepki gösterdi. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, Gazze Şeridi’nde ateşkes sloganları attı. “Filistin’e Özgürlük” diye bağıran yüzlerce öğrenci, saldırıların durmasını talep etti.

Filistin’e destek protestolarına sahne olan üniversiteler arasına Almanya’nın Köln Üniversitesi de katıldı. Köln kentindeki üniversitede öğrencilerin ve akademisyenlerin yanı sıra yaklaşık 300 kişinin katıldığı gösteride, “Filistin’e özgürlük”, “Almanya silah desteği veriyor, Filistinliler öldürülüyor”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı. Protesto alanını Gazze'de öldürülen insanların fotoğraflarının yer aldığı bildiriler ile donatan göstericiler, “İnsanlık onuru için Filistin’e barış”, “Katliamı durdurun” yazan pankartlar taşıdı. Ellerinde İsrail bayrağı taşıyan yaklaşık 10 kişiyi ise bir polis grubunun koruduğu görüldü.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler