HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Kabinede, ekonomik gelişmeler, kamuda tasarruf, öğretmen atamaları, iç ve dış gelişmeler ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı.

Ekonomide fahiş fiyatla ve enflasyonla mücadele Kabine’nin öncelikli gündeminde yer alıyor. Stokçuluk, fahiş fiyata ceza ve fırsatçılara yönelik tedbirler toplantının önemli gündem maddelerinin başında geliyor. Kamuda yapılan harcamaların azaltılması ve israfın önüne geçilmesi için alınacak ek tedbirler de masaya yatırılacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

On binlerce öğretmen adayının gözü de bugün Beştepe’de. Öğretmen atamalarına ilişkin sayı ve takvimin Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Kabine toplantısının gündeminde İsrail’in Filistin’e yönelik devam eden saldırıları da önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Gazze’deki son durum, çatışmaların bölgeye yayılma riski, Gazze’ye yönelik Türkiye’nin insani yardım faaliyetleri konu başlıkları olarak öne çıkıyor. İsrail ile ticaretin tamamen durdurulması konusu da Kabinede değerlendirilecek.

BAKAN FİDAN’IN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın son günlerde gerçekleştirdiği ikili diplomatik temaslar da toplantıda geniş yer bulacak. Bakan Fidan son olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi için Gambiya’daydı. Fidan’ın buradaki temaslarının odak noktasını Gazze oluştururken, Kabine’yi temaslarına ilişkin bilgilendirmesi bekleniyor. Yurt içinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları Kabinenin öncelikli gündem maddeleri arsında yer alıyor. Irak ve Suriye’nin kuzeyine düzenlenen operasyonlar ile bölgedeki son durumun değerlendirilmesi bekleniyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler