Vatan, Millet Sakarya ile olmaz

ERMENİSTAN galibiyeti sonrası sahamızdaki Belçika beraberliği bizim için kötü oldu. Böyle bir atmosferde, sahamızda Avrupa’nın sıradan takımlarından biri olan rakibimizi yenmeliydik. Ama başaramadık. Çok önemli iki puan kaybettik.

Oyunun hakimiyetini bir türlü ele geçiremiyoruz. Kendi sahamızda olmamıza rağmen rakibe üstünlük sağlayamadık. Telaş içinde top kullanıyoruz. Yetenekli dediğimiz oyuncular demek ki yetenekli değil.

Mehmet Topuz bu takımda banko oynar. Fatih Terim onu ikinci yarı oyuna sürüyor. Doldur, boşalta gidecek bir oyunda üstelik 1-0 mağlupken Mevlüt’ü sokuyor. Gökhan Ünal’ı hiç düşünmüyor. Zaten Gökhan Ünal 18 kişilik kadroda bile yok. Mevlüt bu takımda ne iş yapar? Sana hava hakimiyeti olan, top indirecek adam lazım. Yanlış işler yapıyoruz.

Fatih Terim, her yaptığının doğru olduğunu sanıyor. Ama doğru olmadığı ortada. Hakan Balta’nın sakatlığında sol kanatta ilk kez forma giyen Çağlar sırıtmadı. İyi de oynadı ama tecrübe eksikliği var. Bu adamları hazırlık maçlarında ay yıldızlı formaya alıştırsana. Bu tip puan maçlarında tecrübe çok önemlidir. Tamam, Çağlar ve Mevlüt belki ileride çok iyi olacaklardır. Burada Fatih Terim ile beraberim ama dünkü maçta riske girerek onlara görev vermesini anlamış değilim.

Yediğimiz gol komik

Belçika’ya puan kaptırdık ve iki puanı da çöpe attık. Kazanmamız gereken maçta pozisyona bile giremedik. Doğru dürüst akın bile yapamadık. Bir tek Semih’in bir volesi var, o kadar. Kazım’ı anlamış değilim. Nasıl bir futbolcudur hala onu çözemedim. Bir iyi oynar gözüküyor, bir bakıyorsunuz sahada hiç yok. Ne zaman ne yapacağı meçhul. Dün de kayıptı.

Mehmet Topuz’un oyuna girmesiyle ikinci yarıda daha diri göründük ama Belçika defansını ancak penaltı ile aşabildik. Biz, "Vatan, Millet, Sakarya" oynuyoruz. Milli hislerle sahaya çıkıp, kazanmaya çalışıyoruz. Ama onu da başaramıyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti’ni mağlubiyetten gelerek deviren, Hırvatistan gibi bir takımı eleyen ve final oynayan Almanya’ya kök söktüren bir ekip olarak Belçika’yı yenmeliydik. Genç bir takım kurmuşlar, ileriye bakıyorlar ve çok tecrübesizler. Kadıköy’de bu beraberliği almamalıydık. Kendi sahamızda her takımı yenmemiz gerekirken, seyircimiz önündeki ilk sınavda kötü bir tablo sergiledik. Bu kayıp kötü oldu.

Bir de yediğimiz gol var ki evlere şenlik. Adam paylaşımından haberdar değiliz. Savunma oyuncularımız rakip forveti nasıl bozacağını bilmiyor. Kalecimiz Volkan ise golü adeta seyretti. Sert bir kafa vuruşu da değildi. Topa hamle yapması gerekirken, yerinde kaldı. Komedi bir gol yedik yine.

Oynadığımız oyunla keyif vermiyoruz. Dün geceki beraberliği telafi ederiz ama ilerisi için sahadaki mücadelemizle umut da vermiyoruz.
Yazarın Tüm Yazıları