Uğur Dündar: Köşk skandalı büyüyor

Uğur DÜNDAR
Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Mali İşler Daire Başkanı iken yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle yargılanan ve halen cezaevinde bulunan Gülizar Baysal'dan yeni bir mektup aldım. Baysal, daha önce yazdığı mektuplarda bir komploya kurban gittiğini iddia etmiş ve 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel'in kayınbiraderi Ali Şener'i suçlayıcı ifadeler kullanmıştı. Sanık bürokrat Baysal, ‘‘Şener Ailesi'nin Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden beslendiğini, artık tüm Türkiye bilmelidir!’’ demişti.

ALİ ŞENER'İN CEVABI

Ali Şener ise, Gülizar Baysal'ın iddialarının asılsız olduğunu belirterek, şu açıklamayı yapmıştı:

‘‘Şener Ailesi'nin Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nden beslendiği ifadesi, talihsiz bir ifadedir ve iftiranın kesin kanıtıdır. Zira ekteki belge, 1993 yılından 10 Eylül 1999 tarihine kadar alınan özel gıda maddelerinin bedellerinin tümünün tarafımdan ödendiğine dair bir belgedir. Belgenin sahibi de unutkanlığından olsa gerek, bizzat iddiada bulunan tutuklu Gülizar Baysal'dır.’’

Ali Şener verdiği yanıtta, Köşk'ün bazı olanaklarından yararlandığını kabul ediyor, ancak ‘‘alınan özel gıda maddelerinin bedelini ödedim’’ diyordu.

Şener’in bize sunduğu Gülizar Baysal imzalı belgede ise şu bilgiler yer alıyordu:

‘‘Sayın Cumhurbaşkanımızın bu göreve seçildikleri 1993 yılından itibaren, bugüne kadar konutuna ait özel gıda maddeleri ihtiyaçları tarafımdan karşılanmış ve bedelleri Sayın Ali Şener Bey'den alınarak ilgili müesseselere ödenmiştir. Yıllar itibariyle yapılan harcamalar ekli listelerde gösterilmiştir.

Sayın Ali Şener Bey'den alınarak ödemeleri yapılmış giderlere ait faturalar ve bedellerinin ödendiğine ait teslim alma tutanakları, tarafımdan muhafaza edilmektedir.’’

Gelelim son mektuba... Gülizar Baysal, el yazısıyla kaleme aldığı mektubuna şöyle başlıyor:

‘‘Medyadan takip ettiğim kadarıyla, gözümüzün içine baka baka, bizleri hiçe sayarak, adeta meydan okurcasına, 2 ayda 20 küsur milyon lira ödeyerek 'Köşkü ben besledim!' diyen Sayın Ali Şener'in bu tavrından fevkalade rahatsız oldum. Bu nedenle yaşanan bazı gerçeklerden örnekler vererek, hakikatlerin ifade edildiği gibi olmadığını belirtmek istiyorum.’’

İŞTE İDDİALAR

Ve Gülizar Baysal bazı sorular yöneltiyor:

1- Sayın Şener çiftinin ikiz çocukları olan Mesut ve Uğurcan Şener'in Köşk'te düzenlenen doğum günü partilerindeki süslemeler için yapılan milyarlık giderleri Sayın Şener mi ödemiştir? Yıllarca süren bu harcamaları belgeleyebilirler mi?

2- Yüzlerce çocuk ve ebeveyninin davet edildiği bu partilerde ikram edilen ve kuş sütü eksik olan malzemeler için herhangi bir ödeme yapmışlar mıdır? Bunları da belgeleyebilirler mi?

3- Çocuklara her yıl bu partilerde armağan edilen çeşitli marka pahalı saatlerin bedelleri kendilerince mi karşılanmıştır? (Davet edilen çocuklar, ikizlerin TED Koleji'ndeki sınıf arkadaşları ve ailenin dostlarıdır.)

4- Nazmiye Demirel İlköğretim Okulu'na hediye edilmek üzere alınan ve Sayın Ali Şener'in çocuklarının kullanması için hediye edilen milyarlık kompütürün bedelini neden devlet ödemiştir? (Kompütür, İdari İşler Daire Başkanlığı'nda, sözünü ettiğim okula hediye edilmek üzere işlem görmüştür. Buradaki kayıtlardan yola çıkılarak, alındığı firma ve halen bulunduğu ev açıklanabilir.)

5- Sayın Ali Şener'in evinde kurulan milyarlık akvaryumun bedelini acaba kendileri mi ödemiştir? (Akvaryumun benzeri Köşk ikametgáhta mevcuttur. Mali İşler Müdürlüğü'ndeki kayıtlardan yola çıkılarak akvaryumu yapan firmadan bilgi alınabilir.)

6- Yaklaşık 6 buçuk yıldır ikametgáh bölümünde çalışan garson ve aşçılar, Sayın Şener'in özel hizmetlerine tahsis edilmişler midir? Görevlilerden Özcan Sönmez'in 4 yıldır yatalak felç olan babasına sanki çalışıyormuş gibi ücret ve ikramiye ödenmiş midir? (Aşçı kadrosunda gösterilen felçli Selahattin Sönmez'e yapılan ödemeler, personel bordrolarından çıkarılabilir.)

7- Yaz tatilini geçirdikleri adada, ikametgáhlarına haftalık pişirilmiş ve şoklanmış, kilolarca dana, tavuk şinitseller, kadınbudu köfteler, pilavlar ve talaş börekleri uçakla gönderilmiştir.Acaba Sayın Ali Şener, bunlar için bir ödemede bulunmuş mudur?

KÖŞK’TE YENİ DÖNEM

Gülizar Baysal'ın mektubundaki soruları hiçbir yorum yapmadan sundum. Onun daha önceki iddialarına gerek Ali Şener, gerekse Genel Sekreter Necdet Seçkinöz, sert yanıtlar vermişlerdi. Hatta Seçkinöz, kamuoyunu bilgilendirmek ve gerçekleri aramaktan başka hiçbir amacı olmayan bu köşenin yazarına ‘‘Hakkınızda kanuni muamele yapılacaktır’’ şeklinde bir yanıt göndermişti.

Şimdi Köşk'te şatafatın, eş, dost ve akraba saltanatının bittiği yeni bir dönem başladı... Hukukun üstünlüğü prensibini her alanda yaşama geçireceğine inandığımız Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in talimatıyla, bu iddiaların üzerine titizlikle gidileceğinden hiç kuşku duymuyorum.

Yazarın Tüm Yazıları