Uğur’da hedef büyük

AYDIN’ın Nazilli İlçe-si’nde 1954’te ticari hayata atılan ve ismini "Uğur Derin Dondurucu" olarak duyuran firma, hedefi büyüttü. Holdingin satış koordinatörü Erdoğan Ulaş ile söyleştik.

Kısa vadede firmanızın hedeflerini özetleyebilir misiniz?

- Şu anda birçok sektörde faaliyet gösteriyoruz. Özellikle soğutma sistemlerinde hatırı sayılır bir yol kat ettik. Buna karşın tekstil, selüloz, medikal ve inşaatta da önemli gelişmeler kaydettik. 137 ülkeye ihracat yapıyoruz. Çin ve ABD dahil birçok ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Ar-Ge bizim için çok önemli. Birçok ülkede 50’nin üzerinde bu konuda çalışma yapan danışmanlarımız mevcut. Bu ülkelerde pazar araştırması yapıyoruz. Başka sektörlere de girmeyi kendimize hedef belirledik. Rüzgárdan etkilenmiyoruz. Altyapımıza çok önem veriyoruz. Hem iç hem de dış piyasayı ihmal etmiyoruz. Şu anda firmamızda 2 bin 100 işçi çalışıyor ki, bu da 8 bin aile yapıyor. Hiçbir sorunumuz olmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Aslında bizim gibi firmaların devlet tarafından desteklenmesi gerekiyor. Bunu da hükümetten bekliyoruz.

Soğutma sistemlerinin dışında, başka hangi alanlarda başarılı olmayı amaçlıyorsunuz?

- Özellikle Danimarka ve Hollanda, bizde önemli bir etkileşim yarattı. Bu tür ülkelerde insanlar şehir içi trafiğini arabalarıyla değil motosikletleriyle sağlıyor. Biz de bu sektöre girme kararı aldık. Şu anda maliyeti ve yakıt tüketimi son derece düşük motosiklet üretimine başladık. Avrupa’nın birçok ülkesinde, benzin maliyeti az olduğu için insanlar motosikleti tercih ediyor. Halbuki bizim kentlerimizde bu işin altyapısı henüz oluşmamış durumda. Bizce, yayalara ya da otomobillere ne kadar kolaylık sağlanıyorsa, motosiklet ve bisikletlere de sağlanmalı. Bu ulaşım için altyapı acilen faaliyete geçirilmelidir. Ayrıca kısa vadede medikal sektöründe de başarılı olacağımıza inanıyoruz.

Şu anda bütün sektörlerde 1200’ün üzerinde bayimiz bulunmaktadır. Yaklaşık 90 milyon dolarlık ihracat hacmimizle ülkenin en büyük firmaları arasında yer almaya adayız. Ayrıca 90 milyon dolara yakın iç piyasa hacmimiz var. Planlı büyümemizi sürdürmeyi hedefliyoruz. İstihdama ve planlı ticarete çok önem veriyoruz.

15 yıldır yönetici

1954 Nazilli doğumlu olan Erdoğan Ulaş, ilk, orta ve lise eğitiminden sonra Ege Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. 15 yıldan bu yana aynı firmada satış koordinatörü olarak görev yapan Ulaş, evli ve bir çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları