Türkler geliyor

- Devlere farkı getiren faktör neydi?

Haberin Devamı

Galibiyete yüzde 100 inanmıştım. Ama bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim. Slovenya’dan üstün olduğumuz taraflar vardı. Ama bu kadar farkı kimse tahmin etmiyordu. Hem savunmadaki agresifliğimiz, hem de hücumdaki olağan üstü yüzdemiz bize ilk periyotta farkı açmamızı sağladı. Güven kazananan milliler maçın sonraki bölümünde üçlükleri sıralamaya başladı. Yüzde 59’luk bir üçlük oranıyla maçı tamamlayan devler, farkı da getirdi. Çocuklar inanmıştı. Bu gözlerinden okunuyordu.

- Kenar yönetiminin oyuna katkısı nasıldı?

Tanjeviç’in ve kenar yönetiminin maçlara katkısı mükemmel. Takımımız maçlara çok agresif ve sert başlıyor. Tanjeviç de ikinci periyottan itibaren yerinden kalkma ihtiyacı bimle hissetmiyor. Sahadaki oyuncular, hocalarının verdiği direktifleri eksiksiz yerine getiriyorlar. Bu birliktelik, dışarıya da çok güzel bir pozitif enerji saçıyor. Bize bu coşkuyu yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Hepsini teker teker kutluyorum. Çok duygulu anlar yaşattılar. Bir ilki yaşadık. İnsanlara hep sonrası için ümit verdiler.

Haberin Devamı

- Sırbistan karşısındaki şansımız nedir, nasıl oynamalıyız?

Böyle oynamaya devam edersek, Amerika dahil hiç kimseden çekinmemeliyiz. Ben bu takımın son gün, son maçta sahada olacağına yürekten inanıyorum. Bu yaşattıkları mutluluğu sonuna kadar devam ettireceklerdir. Sırbistan’ın hocası Ivkoviç, Slovenya karşısındaki muhteşem performansımıza üzülmüştür. Çünkü, gerçekten bize karşı neler yapacağı konusunda kara kara düşünüyordur. Kulaklarında, “Türkler geliyor” sloganı çınlıyordur.

Yazarın Tüm Yazıları