TÜRKİYE’DE BİR İLK

Ankara Ticaret Odası yönetimi son zamanlarda komitelerden gelen etkinlik projelerini ATO Meclisinin verdiği yetki ile hızlı ve seri halde hayata geçirmekte adeta bir yarış içerisinde.

Haberin Devamı

Bunlardan birisi de 52’nci Meslek Komitesi tarafından düzenlenen “Ankara Markalar Buluşması” idi, alışıla gelmiş toplantıların dışında bir düzenleme ile başlayan bu toplantının Sayın Salih Bezcinin konuşmalarından da anladığım kadarıyla 6 ay önceden marka değerini de artırmak amacıyla 12.12.12 tarihine denk gelecek şekilde programlanmış olmasıydı. Markalar Buluşması’nın başlama saati ile Sayın Başbakanın Türkiye genelinde yapacağı açılışların aynı saate denk gelmesi,açılış ve protokol konuşmalarının saat 14’e alınmasına, toplantının ise planlanan saat olan 10’da panellerle başlatılmasına neden oldu. Katıldığım sabah ve öğleden sonraki oturumların dikkatimi çeken bir yanı da yaklaşık 300 katılımcının konuşmaları ilgi ile izlemeleri ve öğrencilerin sorularıyla sağladıkları katkılar oldu.
Ankara’daki firmaların deneyimleri ve ürünleri ile katıldıkları toplantı Ankara’nın üretimdeki değerlerinin ve geçmişinin ortaya konduğu, birikimlerin paylaşıldığı bir ortamda sürdü. Konuşmacıların anlatımı ile 200 Dolarlık hammaddeden 25.000 dolarlık ürünler elde eden firmaların varlığı, gelecek için ümit veriyor. Meslek Komitemizin değerli üyelerine ve ATO Meclisine ve Yönetimine bu vesile ile teşekkürlerimi iletiyorum.

Haberin Devamı

TOP MİLLETVEKİLLERİNDE

Sözlerine “Marka Zenginliktir” diyerek başlayan Sayın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da hedefimizin, kentlerimizi ve ülkemizi marka yapmak olduğuna dikkat çekerken, Ankara Milletvekillerini de bu oluşumlara daha çok destek vermeye çağırdı.
Oturumlarda deneyimlerini aktaran Ankaralı işadamlarının da, katkılarıyla bu hedefe doğru yolda olduklarını bir kez daha tespit etmiş oldum. Ankara’nın en eski markalarından Eyüp Sabri Tuncer Kolonyalarının (1923) sahibi Sabahattin Tuncer’in kısa, fakat özlü anlatımı, geçmişin geleceğe olan güvencesiydi.
Ankara için yapılanlara destek veren Sayın Valimiz Alaaddin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek’in katılımları ise Ankara’da Marka oluşturmak isteyenlerin gücünün yenilenmesi için yeni yılın öncesinde bir güç desteği oldu.
Bu toplantının Kentlerin tanıtımına ve turizme doğrudan ya da dolaylı olarak payı bulunan iş dünyası ile ilişkilerimizin daha da arttığı ortamın pekişmesine katkıda bulunduğunu ve ATİD olarak daha fazla işbirliği için hazır olduğumuzu da ifade etmek isterim.

Haberin Devamı

YOĞURTTAN SONRA SIRA PEYNİRDE

Atatürk’ün 1937 yılında “hilesiz ve nefis gıda maddeleri üretmekle görevlidir” şeklinde tanımladığı Atatürk Orman Çiftliği de Ankara Markalar Buluşmasına zengin ürün demetinin tanıtıldığı bir stantla katıldı. İlkleri ile tanıdığımız A.O.Ç.Markası’nın Genel Müdür değerli dostum Ömer Bülent Arslan’ın projelerinden olan son yeniliği ise sağlığımızı ve beslenmemizi yakından ilgilendiren bir anlayışla “KENDİ YOĞURDUNU KENDİN YAP” adı ile piyasaya verilen ürün. Özelliği ise, titiz kontrollerden geçen İnek ve keçi sütlerinin aynı özenle ambalajlara konarak katkı maddesi eklenmeden köy mayası ile birlikte evinizde yoğurt yapılmak üzere satışa sunulması. Ömer Bey’ den bir beklentimiz de bu güzel sütlerin evlerimizde süzme yoğurt yapılabilmesi için paketin içerisine bir adet süzme torbasının konulması olacak. Yoğurt yapımındaki başarılı sunumlarının devamında da “KENDİ PEYNİRİNİ KENDİN YAP” uygulamasını dört gözle beklediğimizi de eklemek istiyorum.

Yazarın Tüm Yazıları