Türkbank'ta tasfiye kararına mahkeme tedbiri

Güncelleme Tarihi:

Türkbankta tasfiye kararına mahkeme tedbiri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2002 02:34

İstanbul 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, banka hissedarı Türkbank Munzam Sosyal Güvenlik Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı'nın başvurusu üzerine bankanın tasfiyesinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verdi.

Tasfiye kararının alındığı son olağanüstü genel kurulun iptali davası ise bugün İstanbul 4'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülecek. İstanbul 5'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Türkbank Munzam Sosyal Güvenlik Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı, bugün görülecek ve Türkbank için ‘‘kader günü’’ olarak nitelenen dava öncesi çok önemli bir karar aldırmış oldu. Vakıf avukatı Selim Sarıibrahimoğlu mahkemeye sunduğu dilekçede halen TMSF bünyesinde bulunan Türkbank'ın ‘‘Fon kapsamında bir banka olmadığı’’nın Danıştay kararıyla kesinleştiğini vurguladı. Bankanın net varlığını koruduğunu belirten avukat, bu kesin karara rağmen tasfiyenin hızla devam ettiğini, binlerce çalışanın mağdur olduğunu kaydederek tasfiye işlemlerinin ihtiyati tedbir kararıyla durdurulmasını istedi.

MAHKEME HAKLI BULDU

Fon yönetimindeki bankanın tasfiye bilançosunun onaylanması için olağanüstü genel kurul kararı aldığı, bilançonun gerçek değerleri yansıtmadığı, bankayı güçsüz gösterip tasfiyeye zemin hazırladığı, TMSF'nin 15 Şubat 2002 tarihli kararının iptali davasının ise Danıştay'da halen devam ettiği anlatıldı.

Mahkeme Vakfın gerekçeli başvurusunu haklı buldu ve kabul etti. Davacı Vakfın Türkbank'ın yüzde 5,15 hissedarı olduğunu belirten mahkeme tasfiye işlemlerinin durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verdi. Kararın icra müdürlüğü kanalıyla hemen uygulamaya konulacağı bildirildi. İstanbul 4'üncü Asliye Ticaret Mahkemesi'nde bugün görülecek davada TMSF tarafından Türkbank'ın tasfiye bilançosunun onaylanması için aldığı olağanüstü genel kurul kararının iptali istemi görüşülecek. Bu davadan çıkacak sonuç, tedbir kararıyla bir adım öne geçen Türkbank Vakfı ve çalışanları için büyük önem taşıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!