Turizm artık etkinliklerle daha renkli

Yaz tatili için kararlarımızı netleştirmeye çalıştığımız günleri yaşıyoruz. Erken rezervasyon dönemi bugünlerde sona erecek.

Haberin Devamı

Vatandaşlarımızın ülkemizin çeşitli turistik bölgelerine olan ilgisi karşısında, biz de başarısı uluslararası ödüllerde tescillenmiş Türk turizmciler olarak en güzel imkanları sunmaya devam ediyoruz.
Turizm artık bitmeyen bir süreç oldu. Ülkemizde bugüne kadar süregelen tatil ve özelikle yaz tatili algısı sanat, kültür gibi etkinliklerle bir anlam kazandı. Bizi mutlu eden yanı ise dostlarımızın bu etkinliklerde yer alma yarışı içinde olmaları.

ANKARA SİNERJİSİ

Ankara Kalkınma Ajansı’nın başlattığı projeler paketinde verilen desteklerle Ankara turizm projelerinde de kendi sinerjisini yakalıyor. Tüm kentte festival, gösteri ile sanat ve kültür ortamı oluşmuş durumda. ATİD olarak başlattığımız bir proje ile turizmciler açısından sunulabilecek hizmet ve değerlerin yanı sıra, bunların sizlere ulaşmasını sağlayacak tanıtım ve pazarlama tekniklerini de ele aldık.
Dernek olarak bu konunun tarafı ve ilgilisi olan tüm kuruluşlarla birlikte hazırladığımız “Ankara’da Haftanın Etkinlikleri Bülteni” www.atid.org.tr adresinde yayınlanıyor. İçeriğin ve gösterilen ilginin giderek artışı biz turizmcileri de Başkent’te yaşayan dostlarımızın turizm ilgisini de artırmak için yeniliklere, araştırmaya yönlendiriyor. Kentimizde bu gücü yüksek tutarken, çevre ilçelerde de etkinliklerin kaynağı oluyoruz.

Haberin Devamı

YÖRENİN DOSTU OLMAK

Bu ortamın sağladığı alışkanlık, yaz tatili yapılacak yerlere de yansımış durumda. Değerli yazar arkadaşlarımız tatil sırasında tatilin bize olan katkılarını yükseltecek seçenekleri bizlerle paylaşıyor. Tatilden sadece kaldığımız tesisin bir müşterisi olarak değil, yörenin ve insanların dostu olarak dönüyoruz. Tatilin öncelikle beklenen sonucu, toplumsal anlamda da kazanımlar elde etmek değil mi zaten? Bize sunulan küçük ayrıntılardan, büyük mutluluklar çıkarmak becerisini yakalamaya çalışıyoruz.
Turizm evimizde başlıyor, kapımızın önünde devam ediyor. Bilinen tabiri ile ilk adımı attığımızda bize mutluluk, ayrıcalık ve farklı bir yaşam sunan o dünyanın içinde olabiliriz. Biz ne kadar yaklaşırsak o da bize o kadar geliyor; hem de zengin imkanlarla...

Haberin Devamı

Yaşayın ve anlatın

Bu arada bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ankara, 8 Haziran’dan 1 Temmuz’a kadar Shopping Fest ile cıvıl cıvıl günlere sahne olacak. Program yaparken, bu festivali de dikkate almanızı tavsiye ederiz. Festival bünyesinde gerçekleşecek 5 binden fazla etkinlik, ilerleyen günlerde yaz tatilini birlikte geçireceğiniz dostlarınızla paylaşacağınız güzel anıların kaynağı olacak. Gelecek yıl ise sizin Ankara Shopping Fest konusunda çevrenize aktardıklarınız ve tavsiyelerinizle Ankara yeni dostlar kazanacak.

Altındağ’a altın elma da çok yakışacak

ATİD olarak Türkiye Turizm Gazetecileri ve Yazarları Derneği (ATURJET) ile birlikte başlattığımız bir proje kapsamında Hamamönü Projesi’ne, Dünya Turizm Gazetecileri ve Yazarları Federasyonu (FIJET) tarafından Eylül ayında düzenlenecek törenle Altın Elma Ödülü verilecek.
Uluslararası çok sayıda ödüle sahip Hamamönü ve verdikleri destek nedeniyle Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkürlerimizi iletiyoruz.
Bu ödülün alınması ile Türkiye, dünyada 3 Altın Elma Ödülü’ne sahip tek ülke olacak. Daha önceki ödüller Nemrut Dağı ve Antalya Kaleiçi projelerine verilmişti.

Yazarın Tüm Yazıları