Trabzonlu Olcan da N’olcan?

Bir önceki yazımızda medyamızın çoktan Galatasaray’a transfer ettiği Olcan Adın için “Galatasaraylı Olmiycan” başlığı atmıştık.

Haberin Devamı

Çünkü biliyorduk ki Olcan için Trabzon ile çoktan söz kesilmişti. Aslında bu transfer sezon başlamadan önce gerçekleşecekti. Ancak şike iddia ve davaları ortalığı toz dumana boğup, futbolumuzu da Çarşamba pazarına çevirince iş ‘şimdilik’ kaydıyla yatmıştı.

Trabzon Olcan sevdasından hiç vazgeçmedi. Bu konuda hep bağlantıda kaldılar. Biz bu transferin sezon sonunda gerçekleşeceğini umuyor ve bekliyorduk. Ancak Gaziantepspor’un girdiği ufak çaplı mali kriz ve Trabzon’da işlerin çok yolunda gitmemesi işleri hızlandırdı.


Gaziantepspor başkanı İbrahim Kızıl’a, Olcan’ın Galatasaray’a transfer haberlerini sorduğumuzda “İyi para verirlerse, Olcan isterse ve biz de alternatifini bulursak olur” demişti. Bu cevap “O iş olmaz” demenin Arapçasıydı.

Çünkü:

Haberin Devamı

1)Galatasaray Olcan’a “İyi para” denen şeyi ki (Bu en az 3-4 milyon Avro yapar) vermezdi.

2)Olcan eski bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray’a transferi ancak tek alternatifse kabul ederdi.

3)Gaziantep Olcan’ın yerine ikame edecek birini devre arasında zor bulurdu.

 

Yani O iş zordu. Olmadı da...

Aslında olsa Galatasaray ve Olcan için daha mantıklıydı. Olcan Galatasaray sol kanadında Balta’nın önüne cuk otururdu. Bu kanada estetik, hareket ve bereket getirirdi.

Trabzon’da Olcan’ın en verimli olduğu yerde yeterince estetik, hareket ve bereket var bence. Olcan’ın işi biraz zor bu yüzden. Gerçi Olcan rekabeti sever ama...

Sonuç olarak biz (Gaziantep) Olcan’ı kaybettik. Ekonomik olarak kazançlı ama futbol olarak zararlıyız. Puan açısından zaten zor günler yaşadığımız bir dönemde Olcan’ın satılması büyük bir risk. Kızıllar bu işin önlemini mutlaka almıştır. Ama ya işler umulduğu gibi gitmezse... Olcan’ı satmanın hesabı çok kabarık bir adisyonla gelir.

İbrahim Akın transferi federasyondan çelme yiyor. Kadro yetersiz. Orta saha boş. Forvet formsuz ve forma girecek gibi görünmüyor. Hürriyet elden kaçtı. Wagner gitti... Keten helva yandı...

Haberin Devamı

Şu an yapılacak en mantıklı iş, Beşiktaş teknik kadrosunun gözden çıkardığı söylenen Holosko’ya çengel atmak gibi görünüyor. Bu konuda bir çaba olduğunu da duymuyor değiliz. Ama bu da fos çıkarsa...

Bu sezon Gaziantepspor küme düşmez düşmemeye de, küme düşmemek Gaziantep’i kesmez.

Gaziantep artık başarı bekliyor. Gaziantep yönetimi ise tehlikeli sularda yüzüyor.

Bir kez daha söyleyelim. Bu sezon küme düşmemek Gaziantep’i kesmez...

 

NOT: Bir kaç maç sonra Olcan milli olur. Milli takımın değişmezi olur. Tıpkı Gaziantep’te oynarken bir türlü milli olamayan İsmail Köybaşı’nın daha Beşiktaş’a gittiği dakika Milli Takım’a alındığı gibi. Gerçi İsmail-Olcan milli solda ballı kaymak olur da, bu durum yine de sinirlerimi bozuyor... Boşverin 4 büyükleri, yaşasın 14 küçükler...

 

Yazarın Tüm Yazıları