Tıp hukuku Kuşadası'nda masaya yatırılacak

Güncelleme Tarihi:

Tıp hukuku Kuşadasında masaya yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 17:00

Tıp hukuku Kuşadası'nda masaya yatırılacak

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde 7-9 Ekim tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAHUM) tarafından III. Ulusal Tıp Hukuku ve Tıbbi Bilirkişi Kongresi düzenlenecek.
Tıp hukukuna ve tıbbi bilirkişiliğe ilgi duyan sağlık çalışanları ile adli bilimleri tercih eden hukuk mensupları Aydın'ın Kuşadası ilçesinde III. Ulusal Tıp Hukuku ve Tıbbi Bilirkişi Kongresi'nde buluşacak. Kuşadası Grand Belish Beach Resort & SPA Hotel'de 7-9 Ekim 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrenin ana teması 'Defensif (çekinik) Tıp' olacak. Sağlıkta şiddet olaylarını da ele alacaklarını söyleyen SAHUM Müdürü ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdem Özkara, "Performansa dayalı sağlık sisteminin en önemli yan etkisi olan ve etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başladığımız ‘Defansif (çekinik) Tıp' bu yılki ana temalarımızdan biri olacak. ‘Klinikte Malpraktis' ana başlığı altında klinik dallarda tıbbi uygulama hatalarını ele alacağız. Bunun yanında ‘Sağlık Sistemindeki Güncel Gelişmeler', ‘Tüketici Yasasının Sağlığa Yansımaları' ile ‘Hasta Hakları' ve ‘Sağlıkta Şiddet' konuları da kongrede tartışılacak. Vazgeçilmez temalarımızdan olan ‘Bilirkişilik ve Uzman Mütalaasında Güncel Gelişmeler' ise yine önemli bir yer tutacak. Ülkemizin sağlık sistemindeki hızlı değişiklikler tıp hukukunu ve tıbbi bilirkişiliği daha da önemli bir hale getirmiştir. Bu alandaki güncel durumu ve yakın gelecekte bizi bekleyen sorunları masaya yatıracağız" diye konuştu.
Kongre Başkanı Özkara, Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Hakan Hakeri'nin tıp hukukunun güncel durumu ve yol haritasını aktaracağını söyleyerek 'Tıbbi Bilirkişilik Kursunun' genç meslektaşlara yararlı olacağını dile getirdi.
Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!