THK: Yerli uçak 2014’te havalanacak

Güncelleme Tarihi:

THK: Yerli uçak 2014’te havalanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2012 00:00

Kendilerine uçak üretme hedefi koyduklarını belirten Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, “Üreteceğimiz uçak 2014 yılında üzerinde şanlı bayrağımız ve THK logosuyla birlikte uçmaya başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

THK’nın üreteceği uçağın malzemelerinin yüzde 90’ın üzerinde bir kısmının Türkiye’de üretildiğini vurgulayan Yıldırım, şu bilgileri verdi: “THK Üniversitesi’nde oluşturduğumuz ekip, sistem entegrasyonu yapacak. Büyük bir çoğunluğu Türkiye’de üretilen parçalar uçak üzerinde birleştirilecek ve THK’nin ürettiği uçak ortaya çıkacak.

Mayıs ayında THK Uçak Fabrikası’nın açılışını yapacağız. Geçen yıl çok başarılı geçti. Birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Bunlardan en önemlisi, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin kurulması oldu. Bunun yanı sıra yurdun her köşesinde havacılık faaliyetleri kapsamında paraşüt ve uçuş eğitimleri verdik.

THK bugüne kadar yüz binlerce paraşütçü ve pilot yetiştirdi. THK, geçen yıl eğitim verdiği genç sayısını 305 bine çıkardı. THK geçen sene 14’ü son teknoloji eğitim uçağı, 2’si yangın söndürme uçağı olmak üzere 16 yeni uçak aldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!