Google arama sonuçlarında kişisel verilerinizi gizleyin

Çoğumuzun kullandığı arama motoru Google, artık iletişim bilgilerimizi içeren arama sonuçlarını kaldırabileceğimizi duyurdu.

Haberin Devamı

Nisan ayında yapılan Google duyurusuna göre, İnternet kullanıcıları artık telefon numaraları, e-posta adresleri ve ev adresimiz gibi kişisel bilgileri Google arama sonuçlarından kaldırabilir. 

Kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri kaldırmaya yönelik yeni seçenekler, kullanıcıların doxing gibi gizlilik risklerine, kimlik hırsızlığı, dolandırıcılık gibi dijital özellikli tehditlere ve hatta fiziksel zararlara karşı kendilerini daha iyi korumalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. 

Türkiye’de Kisisel Verileri Koruma Kanunu ile de hepimizin bu konunun ciddiyeti ve kritikliğine farkındalığımız artmış durumda. Kullanıcılar artık bu tip kişisel verilerinin Google arama sonuçlarından kaldırılmasını talep edebilir. Arama motoru sonuçlarında göründüğünde, gizli oturum açma kimlik bilgileri gibi kimlik hırsızlığı riski oluşturabilecek ek bilgilerin kaldırılmasına da ayrıca talep edebilir. 

Haberin Devamı

Link: https://support.google.com/websearch/troubleshooter/3111061

Google arama sonuçlarında kişisel verilerinizi gizleyinGoogle, daha önce finansal bilgiler ve tıbbi kayıtlar gibi hassas kişisel verileri Google arama sonuçlarından kaldırılmasını talep etmeye izin vermiş olsa da, en son güncellemeyle, kullanıcıları herhangi bir iletişim bilgisi kullanarak kötü niyetli girişimlere karşı korumak için Google arama sonuçlarındaki içerik kaldırma gereksinimlerini genişletiyor.

Gizlilik odaklı politika kullanıcıların siber suç risklerini azaltmasına yardımcı oluyor ama maalesef bilgilerimizin hala internet ortamında yayınlanmaya devam ettiğini unutmayalım. Kişisel veri içeriğiniz gizlense bile, birisinin içeriği barındıran sayfada, sosyal medya aracılığıyla, diğer arama motorlarında veya başka yollarla hala içeriği bulabileceği anlamına geliyor. Bu konuda içeriği yayınlayan site ile irtibat kurarak bilgilerin kaldırılmasını isteyebilirsiniz.

Teknolojiyi kullanan kullanıcılara, çevrimiçi bilgi paylaşımının tehlikelerini ve dijital finansal varlıklarını ve hatta itibarlarını riske atan dikkatsiz güvenlik uygulamalarını sık sık hatırlatıyor ve kullanıcıların bilgi paylaşımında her zaman çok daha ketum olmalarını öneriyorum.

Haberin Devamı

Dijital ayak izinizi temizlerken ve çevrimiçi kimliğinizi korurken farkındalık çok önemlidir. Bitdefender'ın Dijital Kimlik Koruma hizmeti, dijital ayak izlerinin haritasını çıkararak ve herkese açık kişisel bilgi miktarını gözden geçirmelerine olanak tanıyarak kullanıcıları çevrimiçi olarak kendilerini keşfetme yolculuklarında güçlendirir. Bunun gibi uygulamalar kullanarak dijital geçmişinizi kontrol edebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları