Tedaviye muhtaç Avrupalılar

Haberin Devamı

Hollanda’da ki aşırı sağcı “Özgürlükler Partisi”nin Avrupa Parlamentosu’ndaki üyesi Barry Madlener’in İstanbul’da yaptığı konuşma ve Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın “Biz sizi de tedavi ederiz” şeklindeki sözleri çok konuşuldu.

Madlener de zaten bu konuşmayı, “medyada yer alsın” diye yaptı. Yakında ülkesinde yapılacak olan seçimlerde “ırkçı” oyları toplamak amacıyla “İslam ve Yabancı” karşıtı sözler dile getirdi.

Bağış: Sözleriniz küstahça

Madlener, AP milletvekili olduktan sonra defalarca benzer konuşmalar yaptı. Seçilmesinin ardından, dönemin AB Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Temsilcisi Olli Rehn’e, “Genişlemeyi hemen durdurun ve ülkeniz Finlandiya’ya geri dönün” demişti. “Romanyalıları, Bulgaristanlıları üye yaparak, vize kolaylığı sağlayarak Hollanda’da, tüm Avrupa’da suçların artmasına neden oldunuz.  Hollanda’da organize suçlar bu ülkelerin üye olmasıyla arttı.Türkiye, Bosna-Hersek , Arnavutluk. Bunların hepsi İslam ülkesi. Avrupa’yı İslamlaştırmaya mı çalışıyorsunuz? Bu İslam akınını bir an önce durdurun. Avrupanın İslamlaştırılmasına yol açmayın” diye sözlerine devam etmişti.

Haberin Devamı

Bir kaç ay sonra Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın da hazır bulunduğu bir toplantıda, “Türkiye İslam ülkesi, AB’de yeri yok” demesi üzerine, Bağış “Sözleriniz küstahça ve aşağılayıcı, yanıt bile vermem” diyerek tepki göstermişti.

Akşit’i de kızdırmıştı

Madlener, geçen ay Brüksel’de “Kagider” inisiyatifiyle gerçekleşen bir toplantıda da, TBMM’nin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldan Akşit’i de kızdırmıştı.

Madlener, “Kadına şiddet İslam kültüründen kaynaklanıyor” demiş ve Erdoğan’ın, Ahmedinejad’ın dostu olduğunu söylemişti.  “Bu durumda ülkenizde kadın hakları nasıl savunulur” diye bir soru yöneltmişti. Ardından da “Benim partim, Avrupalıların parasının Türkiye’ye verilmesine karşı, Türkiye kendi imkanlarıyla kadın hakları sorununu çözsün” diye eklemişti.

Akşit ise, İspanya’da daha önce yapılan temaslarda, bu ülkenin AB üyesi olmadan kadın hakları alanında çok geride olduğunu, AB yardımlarıyla sorunların üstesinden gelindiğini söyleyerek “Sadece Türkiye’de kadınlara şiddet var demek düz mantıktır. Tipik erkek bakışıdır” diyerek cevap vermişti.

Bir hastalık

Haberin Devamı

Madlener, bir çok Avrupalının düşündüğü gibi Türkiye’yi Avrupa ile Müslüman dünyası arasında köprü olarak görmüyor. Türkiye’nin İslam dünyasıyla Avrupa arasında “Tampon ülke” olmasını istiyor. Bir İslam ülkesi olarak Türkiye ile Hıristiyan bir yapı olan Avrupa arasındaki kültürel farklılıklar olduğunu düşünüyor.

Madlener, Avrupa’da giderek “yükseliş” gösteren aşırı sağcı, hatta “ırkçı” kesimin temsilcilerinden biri. Onun için “İslam” dini bir tehlike... Evet, bu bir hastalık ve Egemen Bağış’ın söylediği gibi “tedavi gerektirir”...

Ama Avrupa’da tedaviye ihtiyacı olanların sayısı giderek artıyor. İşte insanı bu düşündürüyor.

Yazarın Tüm Yazıları