Tanıtım yüzü kim olacak

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, geçtiğimiz hafta içinde Turizm Yatırımcıları Derneği’nin ‘Geleneksel Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’na katılmıştı.

Haberin Devamı

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin tanıtımı için dünyaca ünlü dört fotoğrafçıyla birlikte çalışacaklarını ve bir Hollywood yıldızının Türkiye’nin tanıtım yüzü olacağını söylemişti. Bakanın sözlerinin ardından bu Hollywood yıldızının kim olacağı ise merak konusu oldu. Henüz bakanlık kaynaklarının telaffuz ettiği bir isim yok. Bakan Ömer Çelik, geçtiğimiz eylül ayında ‘The Water Diviner’ filmine mekan bakmak için Türkiye’ye gelen Russell Crowe’la, Topkapı Sarayı Mecidiye Köşkü’nde görüşme yapmıştı. Kim bilir belki de, Türkiye’nin tanıtım yüzü Russell Crowe olacak. Şimdilik sadece hayal dünyamızda gezinip, ünlü isimleri Türkiye’nin belli başlı tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle birlikte düşünmekle yetineceğiz. İnsan ‘Ben olsam şunu seçerdim’ demekten kendini alamıyor. Scarlett Johansonn mu desem yoksa Penelope Cruz mu? Yada Leonardo Di Caprio mu Al Pacino mu? Neyse sanırım bakanlık Türkiye’nin tanıtım yüzü olacak en doğru ismi bulacaktır. Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Filistin Caddesi eski günlerine dönüyor

Filistin Caddesi, bir dönem Ankara’nın en popüler adresleri arasındaydı. Big Chefs’in bu caddede açılmasının ardından çok sayıda mekan art arda caddede yerini aldı ve cadde, kısa bir sürede piyasanın göbeği oldu. Ancak ne hikmetse bu durum çok uzun sürmedi. Big Chefs, Kitchenette, Kuki, Tribeca, Home Store Cafe gibi ünlü mekanlar, birer birer kapanmış ve cadde bir sessizliğe bürünmüştü. Yaklaşık iki yıldır eski günlerini mumla arayan Filistin Caddesi, tekrar Ankara sosyal hayatının önemli merkezlerinden olma hazırlığında. Daha önce Big Chefs’in olduğu yerde yakın bir zamanda Tunus Caddesi’nde yıldızı parlayan Gaga açılacak. Eski Kitchenette’nin olduğu binaya da kısa bir süre sonra ünlü bir mekanın açılması söz konusu. Filistin Caddesi’nin Attar Sokak’la olan köşesindeki bina, butik bir otel olacakmış. Otelin giriş katında ise restoran ve bar konseptiyle Maja isimli bir mekan hizmet verecek. Caddenin sakinleri The House Cafe, Num num, Papalina Balık Restoranı, Heyy, Suda Kebap gibi mekanlarla Filistin Caddesi, eski günlerine geri dönecek.

Haberin Devamı

Artman kabul etmedi rol Parlak’a gitti

Gani Müjde’nin Ankara’nın Dikmen’i adlı projesiyle ilgili haberler, geçtiğimiz günlerde medyada yer aldı. Dizide İstanbul’da yaşayan Dikmen isimli bir karakterin hikayesi anlatılacak. Sit-com formatında yazılan yapım, yakında Kanal D ekranlarda boy gösterecek. Gani Müjde, dizinin başrolü için BKM Mutfak’tan tanıdığımız Bülent Emrah Parlak’la anlaştı. Müjde bu rol için ilk olarak Behzat Ç.’nin Harun’u Fatih Artman’a teklif götürmüş. Tüm ısrarlara rağmen Artman, bu rolü kabul etmemiş. Fatih Artman, daha önce de bazı teklifleri Harun karakterine yakın bulduğu için kabul etmemişti. Umarım Artman, hayranlarını daha fazla yalnız bırakmaz ve yeni bir projeyle en kısa zamanda ekranlara geri döner.

Haberin Devamı

Ankaralı dizilerin trafik karnesi

Dizi ve filmlerde yer alan oyuncuların trafik kurallarına uyup uymadıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından incelemeye alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, 2013 yılının eylül ayı içerisinde yayınlanan tüm dizileri ve bölümleri inceleyerek yeni bir istatistik çıkardı. Ankaralı dizilerin de istatistikleri yayınlandı. Buna göre emniyet kemeri takma verileri; Deniz Yıldızı yüzde 92.9, Beni Affet yüzde 90 ve Unutma Beni yüzde 85,7 olarak tespit edildi. Ayrıca Beni Affet ve Unutma Beni’nin cep telefonu kuralına yüzde yüz uydukları tespit edildi. Emniyet kemeri takma ve araç kullanırken cep telefonu ile konuşma ile ilgili incelemeler sonucu trafik kurallarına uyan dizilere Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı tarafından 2014 yılı mayıs ayı içerisinde ödül verilecek. Bakalım, Ankaralı diziler ödül alabilecek mi.

Yazarın Tüm Yazıları