Talih kuşu

TALİH kuşu adamın başına nadiren konar.. Konduğu zaman paranı iyi değerlendirecek, yaptığın işten tat alacaksın..

Fenerbahçe'ye Milli Piyango'dan büyük ikramiye isabet etti, bir türlü keyfini çıkaramıyor. Kim, bundan iki ay önce durumun böyle olacağını, Beşiktaş'ın tel tel döküleceğini, Fenerbahçe'nin 8 puan farkı kapayıp üstelik açık puan farkıyla liderliğe yükseleceğini tahmin edebilirdi. ‘‘Efendim, ben söyledim’’ diyen varsa, en büyük yalancıdır..

Moralin süper, şartlar olağanüstü, taraftarın mükemmel, stadın tıklım tıklım. Karşındaki rakip, sezonun en formsuz ekiplerinden, tam iki yıldır deplasmanda galip gelemeyen, düşme adayı Bursaspor.. Futbolunu oyna, farka erken git, şampiyonluk biletini bir an önce almanın yollarını ara.. Ne gezer? Tam 85 dakika, seyircini fıtık ediyorsun. Eğer Okan biraz becerikli olabilse, Volkan kalesinde devleşmese, yenilmeyi bir yana bırak, Bursaspor uzun süre sonra ilk deplasman galibiyetini alacaktı belki de..

Görünmeyen kahraman

Fenerbahçe'de görünmeyen bir kahraman var.. Hiçbiri, onun özverisini gösteremiyor şu sıralarda.. ‘‘Ofansif oyunda yok’’ diye, eleştiriye bile uğruyor. Marco Aurelio'nun ne denli boğuştuğu, enerjisiyle rakip takımların orta sahasına bazı maçlarda tek başına kafa tutmaya çalıştığı dikkatlerden kaçıyor. Siz, 78'inci dakikada oyundan alındığına bakmayın. Alınma nedeni, ciğerinin ancak bu kadarına tahammül edebilmesi..

Marco'nun dışında, bir de Volkan'ı sayabiliriz. Biraz da Tuncay.. Geri kalanlar, sadece görevini yapma gayreti içinde.. Ne var ki, bu yeterli değil.. Fenerbahçe büyük takımsa, büyük oyunculara sahip olmalı.. Herşeyi, Tuncay, Nobre, Hooijdonk ve Ümit Özat'tan beklememeli. 4-5 oyuncuya bel bağlayan bir takım, yarın Şampiyonlar Ligi'nde süt dökmüş kediye döner.. Savunma dan-dun oynamayı bırakmalı, orta saha daha iyi top yapmalı.. Her zaman bu denli şanslı olunmaz..

Bursaspor'a yazık oldu.. Beş dakika daha dayanabilse, en azından bir puan çıkarması işten bile değildi. Nejat Biyediç tercihini geç yaptılar. Eğer kümede kalmayı başarabilirlerse, Bursa'nın bir yerine Biyediç'in heykelini diksinler!
Yazarın Tüm Yazıları