Suçlanan Fenerbahçe değil

Hepimiz şoktayız.

Haberin Devamı

Ancak bu süreçte yargılanacak olan ve suçlanan FENERBAHÇE değildir. FENERBAHÇE adına yanlış ve yasadışı kararlar aldığı ve uyguladığı iddia edilen kişilerdir. Bu kişiler SUÇSUZ iseler aklanmaları, SUÇLU iseler cezalandırılmaları için çaba göstermek en çok da TARAFTARI ve KURUMSAL KİMLİĞİ ile FENERBAHÇE’nin, FENERBAHÇELİ’nin görevidir.

Futbolumuzun ve önemli kulüplerimizin bu işten hasarsız ya da az hasarlı çıkmasının yolu taraftarın doğru tutum takınmasından geçer. Türk futbolunun pek çok aşamasında olduğu gibi bu olayda da belirleyici olan Fenerbahçe kulübünün ve taraftarının duruşu olacaktır.

1- Fenerbahçe’nin ülkenin her yerine yayılmış, her görüşten, sosyal, kültürel ve ekonomik tabakadan milyonlarca taraftarı bulunmaktadır.
2- Fenerbahçe’nin medyadan siyasete ve bürokrasiye kadar pek çok belirleyici alanda  büyük bir gücü bulunmaktadır.
3- Fenerbahçe’nin yaşadığı bu olayın sadece futbolumuza değil, borsadan siyesete kadar pek çok alana olumsuz ve yıkıcı etkileri olacaktır.
4- Böyle bir olayla Fenerbahçe ve camiasını karşısına alan kolluk güçleri, yargı mensupları, federasyon, bakanlık, iktidar ve olaya ucundan kıyısından etkisi olabilecek herkes büyük bir baskı altında kalacaktır.
Ve bu maddeler sonsuza çoğaltılabilir...

Haberin Devamı

Şimdi Fenerbahçe camiasının düşünmesi gereken şudur: Elinde çok ciddi kanıtlar bulunmadan ve sonuç alacağından emin olmadan böylesi büyük bir gücü kim karşısına alabilir? Gelebilecek müthiş tepki selini ve baskıları göğüsleme cesaretini kim gösterebilir?

Bu işin eninden de sonundan da tüm ülkenin futbol camiası etkilenecektir. Olay sadece adı geçen kulüpleri ve şahısları değil tüm futbolumuzu etkileyecek sonuçlara gebe bir kapasitede. Dolayısıyla yargı ve kolluk güçleri kesin sonuç alacak bilgi ve delillere sahip olmadan bu işe girişmiş olamazlar. Çünkü öyleyse, Fenerbahçe camiasının yanında tüm ülkenin futbol camiasını, medyasını ve her pozisyondaki pek çok adamını karşılarında bulurlar.

İşte Fenerbahçe camiası işe bu açıdan bakmalı, sakin ve mantıklı olmalı.

Haberin Devamı

1- Başkanlarını, yöneticilerini ve oyuncularını desteksiz bırakmadan ama mesafeli bir tarafsızlık ve önyargısız adalet duygusu ile tepki geliştirmeliler.
2- Bir konuda baskı kuracaklarsa, soruşturma ve yargılama sürecinin mümkün olan en hızlı şekilde sonlanması ve yüz küsür yıllık koca bir camianın ŞİKE gibi yüz kızartıcı bir şaibe altında uzun süre yıpratılmaması konusunda kurmalıdırlar.
3- Fenerbahçe’nin kişilerin hatalı davranışları yüzünden silinip atılamayacak, kirletilemeyecek kadar köklü, başarılı ve vazgeçilmez bir kulüp olduğu da asla unutulmamalıdır.
4- Yargı sürecinin sonunda çıkabilecek olumsuz bir sonucun FENERBAHÇE’nin değil, O’nu yöneten ya da çeşitli ilişkilerle O’nun adına ‘İŞ’güzarlık yapan bazı şahısların hatası olduğu bilinmeli, anlaşılmalıdır. Çünkü eğer gerçekten bu suçlamalar doğru ise FENERBAHÇE taraftarı böyle bir şampiyonluğu asla istemez. Ve bu lekeyi onurlu tarihlerine sürenleri de asla affetmez. Benim tanıdığım hiçbir FENERLİ “Şampiyon olacağız ama ŞİKE yapmamız gerekli. YAPALIM MI YAPMAYALIM MI” referandumunda “EVET YAPALIM” oyu vermez.
5- O halde eğer birileri FENERBAHÇE CUMHURİYETİ’ni iyi ve doğru yönetmek için aldığı yetkiyi KÖTÜYE kullanmış ve kapalı kapılar ardında kimseye danışmadan böyle KANUNSUZ bir icraata imza atmış ise; bunun hesabını önce Fener taraftarı sormalıdır.
6- Dolayısıyla Fenerbahçe camiası böyle bir süreçte bütün enerjisini ve gücünü SÜRECİN bir an önce sonuçlanması için kullanmalıdır. Ülkemizde yargı sürecinin ne kadar yavaş işlediği gerçeği dikkate alındığında yapılacak en faydalı iş bu süreci hızlandıracak baskı ve bu baskıyı kuracak kamuoyunu oluşturmaktır.
7- Bu süreçte yargılanacak olan ve suçlanan FENERBAHÇE değildir. FENERBAHÇE adına yanlış ve yasadışı kararlar aldığı ve uyguladığı iddia edilen kişilerdir. Bu kişiler SUÇSUZ iseler aklanmaları SUÇLU iseler cezalandırılmaları için çaba göstermek en çok da TARAFTARI ve KURUMSAL KİMLİĞİ ile FENERBAHÇE’nin, FENERBAHÇELİ’nin görevidir. Büyük takım ve büyük taraftar olma sorumluluğu bunu gerektirir.

Haberin Devamı

Ben futbolsever bir Anadolu Kadını olarak bu süreç boyunca her platformda sürecin bir an önce sonuçlanması ve olumsuz bir sonuçta da sorumlunun ve kirlenenin FENERBAHÇE ismi, taraftarı ve camiasının değil, aldıkları yetkiyi YANLIŞ kullananların olduğunu anlatmak için çalışacağım. Umarım FENERBAHÇELİLER de aynı tavrı takınırlar.

NOT: Bu yazıda sadece FENERBAHÇE adı geçtiği için bozulanlar olabilir. Ancak değim gibi, burada belirleyici olan elbette ki FENERBAHÇE’dir. Yine de bu süreçte adı geçen tüm kulüplerin adını bu yazıda ki FENERBAHÇE gördüğünüz her yere koyarak okuyabilirsiniz. Ona da imzamı atarım...

 

Yazarın Tüm Yazıları