Trabzon, BeÅŸiktaş’a topu verdi, maçı aldı

Bordo mavililer topla oynama oranında yüzde 29’a 71 gerideydi.Â

Haberin Devamı

İki takımın da hocaları ilk 11’lerde farklı tercihlerde bulunarak maça başladı. Trabzonspor’da Larsen’in yerine Mehmet Can sahaya çıkarken, Beşiktaş’ta Masuaku, Muleka ve Aboubakar’ın yerlerine Rebic-Cenk-Onur tercih edilmişti. Bjelica orta sahayı kalabalık tutsa da Trabzonspor topu 25. dakikaya kadar Beşiktaş’a bırakmayı tercih etti. 14. dakikada maçın ilk tehlikeli pozisyonu Gedson ile geldi ve 25. dakikaya kadar ölü toprağı serilmiş maç bu dakikadan sonra Trabzonspor’un kanat organizasyonlarıyla hareketlendi. Bordo mavililer, devasa fizikli Onuachu’ya topu indirmeyi hedefledi ve bunda da başarılı oldu. İlk gol bu şekilde geldi. Beşiktaş’ta Cenk, sürekli kanatta oynaya oynaya santrfor oynamayı unutmuş!

ONUACHU ADETA AHTAPOT GiBi

Trabzonspor’da eliyle koymuş gibi ortalayan ve Onuachu (2.01 metre), Benkovic (1.94 metre), Baniya (1.94 metre) ve Mendy (1.91 metre) gibi bu ortalara kafayı rahatlıkla vuracak silahlar varken ceza sahasına yapacakları her orta tehlike yaratır. Onuachu indiriyor, saklıyor, tutuyor, adeta bir ahtapot gibi.

Haberin Devamı

41. dakikada Rosier’in gereksiz faulü sonrası kurulan barajın hatalı olması ve Cenk’in yanlış hamlesi, kaleci Mert’in hatasıyla birleşince Trabzonspor 2-0 öne geçti. İlk yarıda Beşiktaş’ta iyi denebilecek bir oyuncu yoktu. Trabzonspor’da ise yeniler Onuachu ve özellikle Mendy çok büyük fark yarattı.

GÜNEŞ iKiNCi YARI AS KADROYA DÖNDÜ

İkinci yarı Şenol Güneş üç oyuncu değişikliği ile as kadroya döndü. Beklendiği üzere Beşiktaş baskı kurup oyunu rakip alanı yıkmak istese de arka alanda verdiği açıklar Trabzonspor adına tehlikeli oldu ve üçüncü gol de bu şekilde geldi. Beşiktaş’ın kaleyi bulan ilk şutunun 72. dakikada gelmesi bu maça ilginç bir not olarak düşüldü. Topla oynama yüzdelerine baktığımızda Beşiktaş yüzde 71’e 29 üstündü. Kısacası Trabzonspor topu verdi maçı aldı.

GOL IPTALI YANLIÅž PENALTIYI ATLADI

Volkan Bayarslan, Trabzon-Beşiktaş maçında teknik ve disiplin cezalarında hatalar yaptı. Geçen sezonki başarılı performansının altında kaldı. Maçtaki tartışmalı pozisyonlara gelince... 23. dakikada duran topta Rebic, Baniya’yı ceza sahası içerisinde itiyor, topa bakmıyor. Hakem penaltı düdüğünü çalsa kimse bir şey diyemez. Belki farklı yorumlar da olabilir fakat Volkan Bayarslan enteresan biçimde Trabzonspor aleyhine faul verdi.

Haberin Devamı

MENDY İKİNCİ SARIDAN KIRMIZI GÖREBİLİRDİ

58’DE Colley’in iptal edilen golünde önemli husus topun oyunda olup olmaması. Kamera çekimleri net bilgi vermese de, gördüğüm kadarıyla iki futbolcu birbirlerini tutuyor. Top oyuna girmeden Colley eylemi sonlandırıyor gibi gözüküyor. Öncesinde düdük çalarak iki futbolcuyu uyarıp atışı tekrarlatabilirdi. Top oyuna girdikten sonra Colley faul yaptı diye golü iptal etmesi yanlıştı. Mendy ilk yarı Salih’e sarı kartlık bir hareket yaptı, görmedi. O sarıyı görseydi, ikinci yarı Amir’e yaptığı hareket sonrası 2. sarıdan atılabilirdi.

ROSİER VE BAKASETAS İHRAÇ EDİLMELİYDİ

69’da Baniya ceza sahası içerisinde topsuz alanda dikkatsizce bir hareketle Aboubakar’a diziyle müdahalede bulundu. Top oyunda olduğu için penaltı verilmeliydi. Top Aboubakar’ın ayağında olsa ve bu müdahalaye maruz kalsa ne verilecekse, topsuz alanda da aynı ceza verilmeliydi. Buna benzer pozisyonda Rebic’in faulünde hakem avantaja bıraktı ve akabinde Trabzon’un golü geldi. Son dakikalarda Rosier ile Bakasetas’ın birbirlerine karşı eylemleri şiddetli hareket şeklinde tanımlanır. Birbirlerinin boğazını sıktıkları için iki futbolcu da kırmızı kartla oyundan ihraç edilmeliydi.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları