Sorun büyük

FENERBAHÇE’de tablo hiç iç açıcı değil. 2-1 galip durumdasın. Eskişehirspor’un bir oyuncusu oyundan atılıyor.

Üstelik bu kaleci. Önemli silahlarından birini de çıkarıyor Rıza Çalımbay. Fenerbahçe, skor avantajını yakalamış ve rakibine karşı sayı olarak da üstün. Ama, ne oyuna hakim, ne de top kullanabiliyor. Hiçbir ağırlığı yok. Akıl alacak gibi değil.

Eskişehirspor’u tebrik etmek lazım. Galatasaray’dan sonra Fenerbahçe’den de puan aldılar. İki maçta 4 puanı ceplerine koydular. Fenerbahçe dün gece ne kadar pozisyon bulduysa, Eskişehirspor da o kadar pozisyon buldu.

Fenerbahçe’nin yediği ikinci bir gol var ki içler acısı. Bir değil, iki değil. Geçen sezon böyle bir golle Galatasaray’a şampiyonluğu verdiler. Kaleciysen ve kalenden çıkıyorsan, rakibi de kendi defansını da dağıtacaksın. Volkan ne yapıyor? Geç kalıyor ve adamın üzerine biniyor. Kalesinden çıkmasa, Edu o topu kornere atacak. Daha önce çık. Oyunu takip etse, pozisyonu hissetse çok rahat tehlikeyi önleyecek. Edu’yu da düşür, rakibi de düşür ama o topa yumruğunu vur. Böyle olsa o top armut gibi kale içine düşmez. Profesyonel bir takım böyle bir gol yer mi? Böyle bir kalecin varsa, yersin tabii ki.

Bu nasıl futbol mantığı

Güiza’nın 3 net pozisyonu var. Golleri atamadı. Adamın yanında şanssızlık da var. Birini atsa, skor daha değişik olacak. Semih, orta sahada. Onun orada ne işi var? Semih, orta sahayı derleyip, toparlayacak oyuncu mu? Semih, gol vuruşlarında etkili olan bir oyuncu. Bu nasıl bir futbol anlayışıdır? Uğur Boral, sol taraftan bir tane top getiremiyor. Sağ kanata da bir şey yok. Biraz çabuk ve süratli bir adam karşılarında olunca Lugano ve Edu ikilisi hemen sallanıyor. Dün aynen böyle oldu.

Alex elinden geleni yaptı. Gol attı, penaltı yaptırdı, kaleciyi attırdı, penaltıyı attı. Daha ne yapsın.

10 kişi kalmış bir takıma karşı top kullanamıyorsan, ne yapacağını bilmiyorsan, sen iyi bir takım değilsin demek ki. Fenerbahçe bu işi beceremiyorsa, Semih’ten orta sahada medet umuyorsa, bu Fenerbahçe takımının çok büyük sorunları var demektir. Rakip 10 kişi ama, Fenerbahçe de sahada 5 kişi görünüyor. Bir tarafta 10 kişi canını, dişine takıyor. Diğer tarafta o, 5 kişi de normal oynuyor zaten. Diğer 6’sı ise sahada hiç yok.

F.Bahçe ne futbol oynuyor, ne de mücadele ediyor. Olacak iş değil. Yazık.
Yazarın Tüm Yazıları