Son dakika haberi: Van'daki hain saldırıdan acı haberler geliyor!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi: Vandaki hain saldırıdan acı haberler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 09:54

Van'dan bir son dakika haberi daha... İpekyolu ilçesi İskele Caddesi üzerinde 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evinin bulunduğu binanın yakınına teröristlerce bırakılan patlayıcı yüklü araç dün gece 23.15 sıralarında infilak ettirildi. Patlama sonucu 1’i çocuk 2 kadın 3 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 70 kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan Adana Seyhan nüfusuna kayıtlı polis memuru Hacı Ahmet Öztürk tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı şehit oldu.

Haberin Devamı

Van’ın İpekyolu İlçesi’ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 2 sivil vatandaş ve bir polis şehit oldu. 20'si polis 73 kişi yaralandı..

Olay, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici’nin makam olarak da kullandığı 2 Nisan Polis Merkezi ve polis evin yönelik gerçekleştirildi. PKK’lı bir terörist, bomba yüklü aracı, polis merkezi ve polis evinin yakınına park edip olay yerinden uzaklaştıktan sonra uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Bu arada patlamadan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu. Saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Saldırının ardından geniş güvenlik önlemi alan polis, caddeyi trafiğe kapatıp, kaçan teröristi yakalamak için bölgede hava destekli operasyon başlattı.

VALİ'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI!

Van Valisi İbrahim Taşyapan, İpekyolu ilçesinde polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin, "Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile terör saldırısının yaşandığı İskele Caddesi'ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nde incelemelerde bulunan Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'den bilgi aldı.

Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, terörün her zaman zarar verme kapasitesini kullanabildiğini ancak milletin ve güvenlik güçlerinin karşısında yok olmaya mahkum olduğunu söyledi.

Polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını hatırlatan Taşyapan, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.



"Birlik ve beraberlikten rahatsız olanların bir faaliyetidir"
Taşyapan, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yaralı ele geçirildiğini anımsattı. Saldırının çok yüklü miktarda patlayıcıyla yapıldığını tahmin ettiklerini anlatan Taşyapan, şöyle konuştu:

"Çevrede bulunan çok sayıda binada zarar var. Etrafta aldığımız tedbirler, karakolumuzun bulunduğu sokağın trafiğe kapatılarak tedbir alınması daha büyük bir faciayı önlemiş. Bunun failleri bellidir, bölücü terör örgütü bu kalleşliği yapmaktadır. İlimizde bu yönde çok ihbarlar alıyoruz, bunların birçoğunu önlüyoruz. Bu akşamki hadiseyi aldığımız tedbirlerle daha az kapasiteye indirgedik. Polislerimize, polis teşkilatımıza yönelik bir saldırıdır. Saldırıyla ilgili operasyonlarımız devam ediyor. Vanımıza ve milletimize geçmiş olsun. Son günlerde Vanımızda sergilenen birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olan, 'devlete millete güven'i haykıranlardan rahatsız olanların bir faaliyetidir ama başarıya ulaşamayacaklardır."
İskele Caddesi'nde polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirilmişti. Vali Vekili Mehmet Parlak, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Daha sonra yaralı sayısının 71'e yükseldiği bildirilmişti. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalanmıştı.

Haberin Devamı

DÜĞÜN SALONUNDAN ÇIKARKEN YARALANDILAR

Van’ın İpekyolu İlçesi’ndeki 2 Nisan Polis merkezi ve polis evine yönelik düzenlenen saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Bombalı saldırıda yaralananların büyük bir bölümünün olay yerine yaklaşık 150 metre mesafede bulunan düğün salonundan çıkanlar olduğu belirtildi.

İNFİLAK EDEN ARAÇTA 1 TON BOMBA

Bu arada, bombalı aracın yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklü olduğu ifade edilirken, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

SALDIRININ İZLERİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Van'ın İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırının izleri gün
ağarınca ortaya çıktı.

İskele Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen
saldırının ardından olay yerinde çalışmalar sürüyor.

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede görevlerini yürütürken, saldırıda kullanılan patlayıcının miktarı tespit edilmeye çalışılıyor.
Saldırının izleri, gün aydınlanınca belirginleşti. Teröristler tarafından infilak ettirilen bomba yüklü araçtan saçılan parçaların geniş bir alana
yayıldığı, çevredeki ev ve iş yerlerinde büyük hasar oluştuğu görüldü.

İskele Caddesi'nde polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yüklü araçla saldırı
gerçekleştirilmişti. Saldırıda bir polis şehit olmuş, iki vatandaş hayatını kaybetmiş ve 20'si polis 73 kişi yaralanmıştı. Zırhlı araç ve çok
sayıda polis ekibince kent genelinde başlatılan hava destekli operasyonda, patlayıcı yüklü aracı söz konusu binanın önüne getirdiği belirlenen
terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalanmıştı.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Vandaki hain saldırıdan acı haberler geliyor


TERÖRİST YARALI YAKALANDI

Olayın ardından kent genelinde hava destekli operasyon başlatıldı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibince düzenlenen operasyonda, patlayıcı yüklü aracı polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binanın önüne getirdiği tespit edilen terör örgütü mensubu M.O, yaralı olarak yakalandı.

Gözaltına alınan terörist, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!