Şimdilik mola zamanı

Antalya’nın kış havasını andıran Gençerbirliği için “Baharı karşılama maçıydı” evindeki Mersin İdmanyurdu karşılaşması.

Haberin Devamı


Hani o bahar yaşadığınızı sandığınız anda kafanızdan boşalan Akdeniz sağanağı gibi... Sel olan, herşeyi alıp giden o deli yağmur..
Sezon başından bu yana istikrarı bulamayan, rahata erdiğinde de sorun çıkaracak dert arayan Cavcav’ın takımı için kolay görünen zor rakipti Akdeniz ekibi... Çünkü can derdindeydi.
Aslında Gençlerbirliği’nin durumu da pek parlak değildi. Ligin ilk yarısında saman alevi misali, parlayıp sönmelerle 27 puana ulaşmış, ikinci yarı başındaki iki galibiyetin olumlu etkisi de kısa sürmüştü.
Puantajda 4. sırayı gören kırmızı siyahlılar, 12. sıraya inmişti. Daha da önemlisi küme düşme hattının sadece 6 puan üzerindeydi.
Ve işte bu nedenle Gençlerbirliği kazanmak zorundaydı.
Tüm gözler, 18. haftaya 4 golle başlayıp, sonrasında derin sessizliğe bürünen Vleminckx’de idi. İlhan Cavcav’ın zoruyla oynayan Tomiç de bakışları üzerine çeken bir diğer isimdi.
İşte bu ikilinin ortak yapımı bir gole tanıklık etti 19 Mayıs Stadı’na gelenler. Tomiç korneri attı, Vleminckx de kafayı vurdu ve Gençler çok iyi oynamadığı süreçte 1-0 geçti.
Soyunma odasına gittiği bu skor, Başkent ekibi için avantaj sayılsa da rahatlık nedeni değildi.
Ancak ikinci bölümde akıllı bir taktikle gol için saldıracağını düşündüğü rakibine sahanın her yerinde etkili pres yaparak, iyi takım savunmasıyla hataya zorladı. Kırmızı siyahlılar, Mersin’in hücum çıkışlarında kaptığı toplarla etkili oldu. Bu pozisyonlardan birinde kazandığı serbest atışı, Jimmy’nin çok sert şutuyla ikinci gole dönüştürdü Gençlerbirliği...
Ve gol için saldıran rakibine kontra hücumlarla cevap verdi.
Günün kapanışını Tomiç’in yedeği Ermin Zec yaptı. Boşnak oyuncu, sahaya girdikten bir dakika sonra sol çaprazdan müthiş bir şutla çok önemli bu galibiyeti perçinledi.
Bu galibiyet, sıkıntı yaşayan Beştepe’ye ilaç gibi geldi.
Kendine dert arayanlara da “Şimdi mola zamanı” hatırlatması yaptı.
Daha doğru deyimiyle, “Şimdilik...”

Yazarın Tüm Yazıları