Şimdilik Ferrarii!

Ve bir korku... Eğer Yespica’nın adı ve fotoğrafları sık sık magazin sayfalarında yer alırsa, Ferrari’nin konsantrasyonu bozulur mu?

Haberin Devamı

UZUN ve bıktırıcı bir koşuşmanın ardından Beşiktaş gönlündeki stoperi buldu. Gazeteleri karıştırdım, adının gündeme düşmesi ile imza tarihi arasında geçen bir aylık sürede Beşiktaş hep Ferrari’yi kovalamış. Ve İstanbul’a getirmek için her yolu denemiş. 
Amacı belliydi. Bir stoperde aranan özelliklerin ötesinde, topu oyuna iyi sokacak, ayağı top yapacak bir savunma adamı arıyordu Beşiktaş.
Bu özelliklerin çoğu vardı Ferrari’de. Öncelikle deneyimliydi ve tekniği iyiydi. Yani, Denizli’nin aradığı ve bulup da istediği  adamdı.
Yönetim de her zorluğu göğüsleyip, Ferrari’yi getirdi Beşiktaş’a!

BİR İtalyan dosta Ferrari’yi sordum. Birkaç maçını izlemiş. Hep iyi şeyler anlattı... Ancak, öncelikle Genoa’da bir Yunan stoperden söz etti.. Adı, Papastathopoulos... 21 yaşında bıçak gibi bir savunma adamı.
Avrupa’da adı duyulmaya başlamış. İşte bu gencin geçen sezon Genoa’da yükselen grafiğinde Ferrari’nin önemli katkıları varmış.
Ferrari ne gibi katkıda bulundu diye bir soru yönelttim. Kısa bir yanıt verdi İtalyan dost...
Ferrari’nin hem kendisi iyi oynadı. Hem de deneyimi ve tekniği ile Yunanlı stoperin iyi oynamasını sağladı. Yani, iki işi birden yaptı.
Dosta bir de özel yaşantısını sormak istedim. Lafı ağzımdan aldı...
Öyle sağa sola zıplamaz. Düzgün adamdır. Üstelik kendine çok iyi bakar.

VE yine bir sohbette menajer Mithat Halis’ten de bazı bilgiler aldım. Beşiktaş’ın iyi bir transfer gerçekleştirdiğini söylerken, bir de düşüncesini ekledi...
Sivok ile iyi bir ikili oluştururlar.
Beşiktaş, Ferrari için 4.5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. İkisini peşin ödedi. Geri kalan 2.5 milyon Euro’nun ödeme tarihi Ocak 2010...
Ferrari’nin yıllığı ise, 2.5 milyon Euro. Sözleşme süresi 4 yıl...
Ve yine Ferrari’nin transferi ile ilgili minik bir haber... Ferrari’nin bayan arkadaşı Aida Yespica’yı İstanbul’a getirmek için günlerce dil döküldü şeklindeki sözler pek gerçeği yansıtmıyormuş...
Birkaç dakikalık bir görüşme yapılmış Yespica ile.  Yespica sormuş...
İstanbul’a gelirsek ben de mesleğimle ilgili bir şeyler yapabilir miyim?
Evet demişler ve görüşme olumlu sonuçlanmış.
Ferrari’ye gelince, o pek İstanbul’a gelmek niyetinde değilmiş. Açıkçası,  onunla yapılan pazarlık işi uzatmış.

İTALYAN  meslektaşlara göre Ferrari güçlü-kuvvetli, maçtaki devamlılığını doksan dakikaya yayan... Hava toplarındaki zamanlaması iyi...  Üçlü ve dörtlü savunmada aynı başarıyı gösteriyor.
Onbir kez İtalya Milli Takımı’nda savunma oyuncusu olarak görev yapması, Ferrari için “Acaba nasıl çıkacak?” gibi bir sorunun şüphelerini dağıtıyor.
Tabii, bunun bir de uyum süreci var. Beşiktaş idmanlarını izleyen arkadaşlarıma sordum. Şöyle bir yanıt aldım...
Özgüveni tam. Hareketlerinden topa hükmedişinden belli oluyor. Şimdilik yabancılık çekmiyor.
Ferrari, küçük yaşlardan başlayarak İtalyan milli takımlar formasını giydi. 15-16 yaş altı takımlarda oynadı. 2000 Avrupa Ümitler Şampiyonası’nda forma giydi. Ve iki olimpiyat gördü. Bu arada 27 kez de İtalya Ümit Milli Takımı’nda görev yaptı.
Neresinden ve nasıl bakılırsa bakılsın. Bir kariyer taşıyor Ferrari. Yıllar ona çok şey kazandırmış.

ELBETTE bazı zaafları, noksanları olacak Ferrari’nin. Zaman zaman oyundaki konsantrasyonunu kaybeder. Ancak, toparlaması kısa sürer. Kart gördüğü pozisyonlar da işte bu zaman dilimine rastlar... Yine de deneyimi ile bu sarsıntıyı en az hasarla atlatmayı becerir.
Özellikle Roma’da oynadığı dönemlerde kart sorunu yaşadı. En iyi performansı ise Genoa’da gösterdi Ferrari.
Denizli’nin listesine, Beşiktaş’ın da transfer inadına girmesi zaten Genoa’daki performansıydı...
Ve Mustafa Denizli de onun Genoa performansına bakarak bu transferin gerçekleşmesini istedi.

GELELİM sevgili Reha Erus’a... Erus, Ferrari transferine farklı bir görüş getirdi. Diyor ki...
Dinamik, fiziği ile oynayan. Özellikle taşıdığı sorumluluğu bilen ve iyi alan kapatan tipik bir savunma adamı.
Bunları söyledikten sonra “Ama” diyerek bir laf sıkıştırdı telefon konuşmamıza...
Eğer Yespica’nın adı ve fotoğrafları bizim magazinde sayfa boyu yayınlanırsa, bu Ferrari’nin işini zorlaştırır. Konsantrasyonunu bozabilir. Bu lafımı sakın kulak ardı etme. Ferrari’nin Beşiktaş’ta başarı sağlayacağına inanıyorum. Yine de bir şüphe beni dikkatli konuşmaya zorluyor.
Öyleyse, bir süre daha bekleyelim... Ağustosta lig başlıyor. Tüm soruların yanıtlarını orada bulacağız.

Haberin Devamı

 YARIN: BEKiR iRTEGÜN

Yazarın Tüm Yazıları