Şimdi Küba'ya gitme zamanı (2)

Nerede Kalalım? Turla gitmeyeceğinizi düşünerek size eski Havana'daki birkaç iyi otelin adını veriyorum.

Otel rezervasyonlarını direkt olarak otelden ya da daha iyi fiyatlarla oda temin ettikleri için benim yaptığım gibi Küba'ya gezi düzenleyen Avrupalı seyahat acenteleri aracılığıyla yaptırın. (Hotel Parque Central, Hotel Santa Isebal, Hostal Conde de Villanueva)

Son yıllarda moda olan bir konaklama tarzı da özel evlerde aile yanında oda kiralamak. 'Casa Particular' denilen bu evler havaalanında yüzlerce bulunan çığırtkanlar tarafından pazarlanmakta. Buralarda sadece nakit Amerikan Doları geçer. İçlerinde inanılmaz güzel ve kalınmaya değer olanları var.

Nerede Yiyelim? Havana'nın kitle turizmine açık olmayan çok popüler ev restoranlarında yemek yemek için çok önceden rezervasyon yaptırın. Yoksa yer bulamazsınız. Uluslararası büyük otellerin restoranlarının hiçbir özelliği yok. Yemekler standart ve kişiliksiz. Küba'da şimdi moda 'paladares' denilen, ev yapımı enfes yemeklerin yenildiği aile işletmesi lokantalar. Buralarda sadece inanılmaz lezzette hakiki Küba yemekleri yemekle kalmayıp, gerçek Küba atmosferini de yaşarsınız. Size önemli bir tavsiyem paladar adreslerini sakın taksi şoförlerinden almayın. Sizi kendi anlaşmalı yerlerine götürürler. Tümünde ödeme sadece nakit dolarladır. (La Guarida, La Cocina de Lilliam, El Aljibe, La Esperanza, La Chansonnier, Floridita,)

Puroyu Nereden Alalım? Puroları sadece yetkili mağazalar olan 'tiendas'lardan alın. Faturayı mutlaka isteyin ve havaalanında yetkiliye göstermek üzere yanınızda bulundurun. Fiyatı ne kadar cazip, kutunun içi ve dışı ne kadar gerçek görünürse görünsün asla sokaktan puro satın almayın. Çünkü tamamı sahte. Asla, sakın ertesi gün olmayacakmış gibi paranızın tamamını ilk gün bulduğunuz purolara harcamayın. O gün bulamadığınız bir puroyu kaldığınız süre içinde bir başka mağazada bulabilirsiniz. Parayı ödemeden önce mutlaka kutuyu açıp içindeki puroları iyice kontrol edin. Amonyak ve burnunuza hoş gelmeyen diğer keskin aromalı puroları satın almayın. Mümkünse eski tarihli kutuları seçin. (Bu konularla ilgili daha önce yazdığım yazılara bakın). La Casa del Habano (Partagas Fabrikası), Palacio del Tabaco (La Corona Fabrikası), La Casa del Habano (5. Cadde), La Casa del Habano (Museo del Tabaco) La Casa del Habano (Club Havana) La Casa del Habano (Miramar), Hotel Nacional, El Corojo (Hotel Melia Cohiba), Parque Central (Parque Central Hotel).

(devamı var)
Yazarın Tüm Yazıları