Seyahatte puro nasıl saklanır?

Özel seyahat humidoru olmayanların purolarını kısa süreli gezilerinde ideal rutubet ortamında saklayabilecekleri bir yöntem var mı?

- Seyahat humidoru kadar gösterişli olmasa da 'ziplock' denilen ağzı fermuar veya çıt çıt kapanan ithal plastik torbalar da aynı işi görür. Hatta çoğu seyahat humidorundan çok daha iyi. Bunların tek kusuru içlerindeki puroları darbeye karşı kırılmaktan koruyamamalarıdır. İç rutubeti yüzde 70 olan humidorunuzdan çıkarıp hemen içine koyduğunuz puroları ilave nem gerektirmeden birkaç hafta muhafaza edebilirsiniz. Seyahatiniz uzar da, puroların kurumaya başladığını hissederseniz bir peçeteyi temiz suyla ıslatıp, iyice sıkarak küçük bir top haline getirin ve purolarınıza değmeyecek şekilde torbanın içine koyun. Kurudukça ıslatın. İş gören bir başka pratik çözüm ise götüreceğiniz puroları bir puro kutusunun içine koyup ağzını hafifçe aralık bıraktıktan sonra yeterli sayıda delik açılmış plastik bir torbanın içine koyup ağzını kapatmak. Bu torbayı da kendisinden daha büyük ebatlı bir başka ziplock torbanın içine koyun. Onun da içine ıslatıp sıkılmış bir ufak sünger parçası yerleştirip, ağzını sıkıca kapatın. Bu yöntemle muhafaza ettiğiniz puroların yolculuk esnasında kırılmalarını önlemek için tercihen yanınızda taşıyın.


Puroculara özel kahveler


Kahve içmeyi de puro kadar sevenlere iyi bir haberim var. Kaliteli kahveye düşkünlerin ülkesi İngiltere'den ithal edilen, enfes aromalarla zenginleştirilmiş değişik lezzetli kahveler MEMOS'da sizleri bekliyor. Puroyla mükemmel uyum gösteren bu kahveleri tüm puroculara öneriyorum.
Yazarın Tüm Yazıları