Yollarda indiririm seni!

Road trip’lerde Türkçe meali ile ‘Bindik bir otomobile gidiyoruz seyahate’ maceralarında sürprizler, yolculuğu hem eğlenceli hem de zor hale getirebiliyor. İki durumda da destek tabii ki mobil uygulamalardan geliyor.

Haberin Devamı

Her seyahat ya da tatil yerleşik şartlarda olmak zorunda değil. Özellikle ABD’de oldukça popüler olan ‘road trip’ gezi modeli, ülkemizde genelde “Arabayla Ege’den aşağı koy koy gezelim mi hanım?” ile limitli kalsa da aslında Türkiye’de road trip yapmak için harika rotalar mevcut. Tabii ki bu yolculukları daha eğlenceli ve zor kılan maceralı olması. Aracınız bozulabilir, hava durumu yüzünden programınız aksayabilir. Bu nedenle road tripleri adım adım planlamak yerine biraz kendini akışına bırakmanızı öneririm. Akışına bırakmayacağımız tek unsur ise, tabii ki akıllı telefon ve app’lerden alacağımız yardımlar.

Yakıt: Uzun araba yolculuklarında nerede yakıt ikmali yapılacağı büyük bir krize dönüşebilir. Büyük markaların kendi uygulamaları da mevcut ancak Google Harita ve Yandex uygulamaları ile tüm benzincilere ulaşmak daha pratik. App’leri ayrıca -bir başka olası yol kabusu durumda- tamirci bulmak için de kullanabilirsiniz. 

Yollarda indiririm seni

Haberin Devamı

Trafik: Dünyanın neresine giderseniz gidin işin içinde araba olduğunda maalesef trafik derdi de yanında gelmekte. Waze uygulamasında kullanıcılar (wazer demişler) tarafından oluşturulan trafik yoğunluğu, kaza ve hatta mekan önerisi gibi veriler sayesinde kötü sürprizleri en aza indirmek mümkün. Uygulamada trafik çevirmesiyle ilgili data da yer alıyor. (Selektör mesajlarını çözmeye son)

Keşfetmek: Yeni yerler görmek, insanlar tanımak, deneyimler yaşamak ‘road trip’in genelde en temel motivasyonlarının başında geliyor. Yine topluluk kaynaklı bir uygulama önereceğim. Findery ile gittiğiniz bölgelerde kullanıcıların tavsiye etttiği yeri veya etkinliği yakalayabilir, sonra siz de kendi deneyimlerinizi paylaşıp topluluğun parçası olabilirsiniz. Alternatif arıyorsanız Yelp, Foodspotting ve TripAdvisor’ı da kullanabilirsiniz. (Zaten biliyordunuz)

Müzik: Her yolculuğun bir soundtrack’i vardır. Müzik dinlemeden yolun tadı çıkmaz. Ancak müzik dinleme şeklimiz ve alışkanlıklarımız da değişti. Yola çıkmadan (kablosuz internete bağlıyken) Apple Music ve Spotify’dan dinleyeceğiniz şarkıları/albümleri cihazınıza indirin, kota mağduru olmayın. 

Haberin Devamı

indirimli seyahat rotası için tıkla!

Yollarda indiririm seni

Tuvalet: En önemsiz gibi görünen detaylar yollarda en hayati durumlara dönüşebilir. Tuvaletin ne zaman nerede ortaya çıkacağını çok belli eden bir ihtiyaç türü olmaması zaman zaman krizlere yol açar. Flush Toilet Finder dünya genelinde 200 bin tuvaletlik veri tabanı ile hangisinin anahtarlı, ücretsiz olduğundan, hangisinin Trainspotting filmindeki İskoçya’nın en meşhur tuvaletini aratmayacak halde bulunduğunu söylüyor.

Yazarın Tüm Yazıları