Salihli jeotermal enerji başkenti oluyor

MANİSA’nın Salihli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, kentte büyük bir dönüşüm yaşandığını belirterek, "Jeotermal enerji konusunda oldukça iddialıyız" dedi. Başkan Okay ile kentteki dönüşümü konuştuk.

>> Salihli’de neler değişti?

Salihli her konuda şanslı bir ilçe. Nüfusumuz 100 binin üzerine çıkıyor artık. Artan nüfusla birlikte insanların ihtiyaçları da artıyor. Yaşanılır bir kent için yeşil alanları artırmamız gerekiyor. 2004’ten beri bu konuda AB normlarının üzerine çıktığımızı ifade edebilirim. Salihli’de yeşil alanı, parkları bol olan bir kentte yaşıyoruz. 2004’te 183 bin metre kare yeşil alanı olan Salihli şu anda 233 bin metre kare yeşil alanı olan bir kent oldu. Salihli yerel halkı ile de özel bir önem taşıyor. Türkiye’nin bir aynası da Salihli’dir. Salihli’de Kazak Türkleri ile Bulgaristan’dan gelen soydaşlarımız etle tırnak gibi yaşıyor. Kentli olmanın, kent bilinci taşımanın mutluluğu içindeyiz. Ayrıca isli köfte olarak bilinen odun köftemizle de turistlerin gözdesi olma yolundayız. Salihli aile yapısı olarak da köklüdür ve örnektir. Anne baba, çocuk, torun hep birlikte yaşar. Hastalıkta sağlıkta hep birlikteyizdir. Salihli bu geniş aile yapısı ile Türkiye nin bir çok iline ve ilçesine örnek olacak konumdadır.

12 bin konutluk yatırım yapıldı

>> Jeotermal enerji konusunda ne durumdasınız?

Bu konuda büyük yatırım gerçekleştirildi. Salihli jeotermal enerji konusunda bir hayli şanslı bir ilçedir. Şu anda 12 bin konuta jeotermal enerji verecek bir yatırım gerçekleştirdik. Jeotermal enerji oldukça pahalı bir enerji. Belediyenin imkanları ile şu anda 6 bin konuta enerji verebiliyoruz. Elektrik enerjisi, merkezi ısıtma, sera işletmeciliği ve sanayi alanlarında kullanılabilecek olan jeotermal enerjiye büyük özen gösteriyoruz. Ege Bölgesi’nde, doğayı kirletmeyen bir enerji olan jeotermal enerji potansiyelinin yüksek olduğunu düşünüyorum.

’Şiir İkindileri’ halkla bütünleşti

>> Peki sanat?

Sanata ve kültürel aktivitelere çok büyük önem veriyoruz. Şiir İkindileri etkinliğimiz bu yıl 39. kez gerçekleşti. Her yıl ilkbahar ve sonbaharda düzenlediğimiz şiir ikindileri etkinliğimize Türkiye’nin hatta Avrupa’nın bir çok ünlü şairi katıldı. En son etkinliğimize ise Fikret Hakan, Nihat Behram ve Ülkü Tamer geldi. Biz belediye olarak sanatsal etkinliklere büyük önem veriyoruz. Şiir İkindileri artık Salihli Belediyesi ve halkı ile bütünleşti. Salihli insanı sanatsal ve kültürel etkinliğe çok yatkın. Zaten onların desteği olmasa biz bu konuda başarılı olamazdık.
Yazarın Tüm Yazıları