Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Rüzgâr doğudan esmekte!

Anadolu yarımadasının zengin kültürü, malzeme, form, figür ve renk paletiyle Ege evlerine ve bahçelere sızmakta.

Haberin Devamı

Oryantalist-etnik desenler beyazla, bakır siniler begonvillerle buluşunca yaz evlerinin keyfi başka oluyor!

Trend okları
Bu yıl trend kâhinleri oryantal stilin ve yaşam şeklinin yükselişe geçeceğini buyuruyor. Geleneksel Türk kilimleri, lale motifleri, yere yakın sedir ve divanlar tüm dünyada arzu nesneleri haline dönüştü. Farklı renk ve desenlerde yastıklar, eski kilim kumaşlarıyla kaplanmış yer minderleri ve sehpa niyetine kullanacağınız bakır sinilerin peşine düşün.

Osmanlı sade-şıklığı
Nevresim, havlu, bornoz, peştamal, masa örtüsü, kaftan, tunik, makyaj çantası.... Yüzde yüz mısır pamuğu, keten, ipek ve kaşmir üretilerek tasarlanan Haremlique koleksiyonu da ilham kaynağını geleneksel Osmanlı motiflerinde bulanlardan.

Eskiden gelenler
Anadolu kültürüne duyulan 25 yıllık bir sevdanın ve serüvenin sonucu oluşturulmuş Alaçatı Eskiden mağazası, Anadolu cam sanatını tüm çeşitliliği ile sunuyor. Türkiye’nin ilk cam atölyesinden çıkan karaflar ve eski Antakya peynir kavanozları tam yaz evleri için.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı’dan evinize
Kapalıçarşı, renkleri ve temaları son zamanların trend depolarından biri oldu. 550 yıllık tarihsel mimarisinin yanı sıra dar sokakları ve her köşeden
çıkan ‘Binbir Gece’ masalını anlatan koridorları ile sahil evlerinin seveceği tekstil ve objelerle dolu.

Kilimsiz yaz olur mu?

Dhoku’nun desenleri Osmanlı, Orta Avrupa veya Afrika gibi farklı kültürlerden esinlenerek oluşturuluyor. Ancak bu kilimler, direkt Osmanlı ya da Batı Avrupa diyemeyeceğimiz, revize edilmiş, çağa uyarlanmış figürlerden oluşuyor. Renklerdeyse kök boyadan çağdaş kombinasyonlar yaratılıyor.

Yastıkta etnik egemenlik

Rıfat Özbek ve Erdal Karaman’ın seçtiği egzotik kumaşlardan oluşturulan özel tasarım yastıklar arasında, Osmanlı etkili çintemani, lale ve karanfil desenli olanlar da var. Yazlık verandalar ve tekneler için çok tarz sahibi!

Özel tasarımlar
Çağdaş dünyayı yakından izleyen ve tarihimizin sunduğu zenginliklerle beslenen bir tasarım firması olan Hiref’in Anadolu’nun dört bir yanında bulunan atölyelerdeki sanatçılarıyla hazırladığı koleksiyonda, 60 özel tasarım bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Göçebe tekstiller
Açık havadaki yaşam alanlarını stilize etmek için kültürler arasında pasaportsuz bir yolculuğa çıkıyoruz. Oryantal kültürün baharat renklerini ve meşhur desenlerini ödünç alabilirsiniz. Bahçenize kendi kültürünüzü yansıtmak istiyorsanız bu stil tam size göre.

El yapımı
Dünyada, üretim bantlarının hâlâ fethedemediği yerler var. Bunlardan biri de Orientina.com. El yapımı ürünlerin satıldığı alışveriş sitesi; D oğu saraylarını süsleyen çiniler, bakır eşyalar, el dokuması kilimler, rengârenk mozaik lambalar, Türk kahvesi aksesuarları sunuyor.

Yazarın Tüm Yazıları