Rusya'dan 'suikast' açıklamaları

Güncelleme Tarihi:

Rusyadan suikast açıklamaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 21:18

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama geldi ve "Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek istiyorlar." diye konuştu.

Haberin Devamı

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen saldırının sebeplerinden birisinin Moskova ve İstanbul'u karşı karşıya getirmek olduğunu bildirdi.

Klintseviç şunları söyledi:

"O tetiği çekenlerin radikal islamistler olduğundan hiçbir şüphem yok. Ve DEAŞ mı yoksa El Nusra mı olduğunun hiçbir önemi yok. Amaçlarının ülkemizden Suriye için intikam almak olduğu ortada. Aynı zamanda Rusya ve Türkiye'yi karşı karşıya getirme çabasıdır."

Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberine göre saldırıyı kabus olarak adlandıran ve yeni dünya tarihinde yeri olmadığını belirten senatör, bu denli üst düzey diplomatın güvenliğini sağlayamayan Türk tarafına soruların olduğunun altını çizdi. Klintseviç, "Bu saldırı birçok terör saldırılarının ardından gerçekleşti. Türkiye'nin ilgili servislerinin güvenlik önlemlerini almaları gerekiyordu" dedi.

Haberin Devamı

'SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜLMESİNİ İSTEMİYORLAR'

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi'nin öldürülmesinin ardında Türkiye ve Suriye sınırının kapatılmasını ve bununla birlikte petrol ve silah satışının durmasını istemeyen kişilerin olduğunu bildirdi.Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, "Rusya ve Türkiye Suriye'deki siyasi çözüm süreci başta olmak üzere ciddi anlamda işbirliğini geliştirmeyi başardı. Bunun sonucunda, Türkiye'nin Rusya'nın tavrını desteklemesi ve Türkiye'nin sınırdan petrol ve silah geçişini önlemek için aldığı önlemler oldu. Bu da, Suriye krizinin çözülmesi ve Rusya ile Türkiye'nin ilişkilerinin düzelmesini istemeyenlerin işine gelmiyor" dedi.

'TÜRKİYE VE RUSYA ORTAK YOLDA İLERLİYOR'

Komite Başkanı, Rus büyükelçisinin öldürülmesinin terör saldırısı olduğunu belirterek, teröristlerin Rus hükümetini Türkiye ile aktif şekilde düzelen ilişkilerini bozmaya zorlamaya çalıştıklarını belirtti. Ozerov şu şekilde devam etti: "Rusya ve Türkiye siyasi ve ekonomi alanlarında ortak yolda ilerliyorlar. Bilindik trajedinin ardından ileriye çok büyük adımlar atmayı başardık. Büyükelçimizin ölmesi trajedidir. Fakat bu; Moskova'nın Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerinin düzelmesi yolunda attığı adımları etkilememeli."

Haberin Devamı

'TURİSTLERLE İLGİLİ BİR KARAR VERİLMEYECEK'

Rusya Federasyon Konseyi Sosyal Politikalar Komite Başkanı Valery Ryazanskiy, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisinin öldürülmesinden dolayı turistlerin Türkiye’ye gitmesinin yasaklanmayacağını söyledi.Rus haber ajansı Ria Novosti’ye konuşan Ryazanskiy, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesinden dolayı turistlerin Türkiye’ye gitmesinin yasaklanmayacağını açıkladı.

Ryazanskiy, “Böyle gelişmelerin olacağını zannetmiyorum. Büyük ihtimalle Moskova, Türkiye’nin olayı aydınlatmasını isteyecek, ancak turistlerimiz hakkında bir karar verilmeyecek” diye konuştu. Senatör, Türkiye’de bulunan Rus turistlere kalabalık yerlerden uzak kalma uyarısında da bulundu.

Haberin Devamı


Haberin Devamı

VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!