Rıza Kayaalp'e bayrak tepkisi!

Güncelleme Tarihi:

Rıza Kayaalpe bayrak tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2016 12:01

Gezi Olayları sırasındaki tweet'leri sonrasında 'ırkçı söylemlerde bulunduğu' gerekçesiyle eleştiri alan milli güreşçi Rıza Kayaalp'in, Rio Olimpiyatları'nın açılış töreninde Türkiye bayrağı taşıyacak olması büyük tepki gördü.

Haberin Devamı

Brezilya'nın Rio de Janerio kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nın resmi açılış töreni bu gece TSİ 02.00'de yapılacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyaca ünlü Maracana Stadı'nda düzenlenecek açılış töreninde Türkiye bayrağını milli güreşçi Rıza Kayaalp'in taşıyacağını açıkladı. Ancak Bakanlığın bu kararı sosyal medyada büyük yankı yarattı.

Rıza Kayaalp, Gezi Olayları sürecinde Twitter hesabından yaptığı bir yorumla büyük tepki çekmişti. Kayaalp, ceza almasına neden olan tweet'inde, "Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcuları. Ermenisten halkı kutlama yahıyormuş, Taksim'i işgal ettik, Türkiye'ye rahatça hakaret edebiliyoruz' diye. Yazıklar olsun bunlara destek çıkanlara. Sizin yaptığınız eylemi s... Vatan hainleri" ifadesini kullanmıştı.

Rıza Kayaalpe bayrak tepkisi

Haberin Devamı

Sosyal medya kullanıcıları, 2012 Londra Olimpiyatları'nda da Türkiye bayrağını taşıyan Kayaalp'in tekrardan bu onura layık görülmesine büyük tepki gösterdi. İşte o yorumlardan bazıları:

@fevri_sosyolog
Olimpiyat açılışında Türk bayrağını ırkçılık yaptığı için spordan 6 ay men edilen Rıza Kayaalp taşıyacakmış. Ülkenin özeti.

@ezgie_e
Nerde bir kötülük varsa taçlandırmaktan geri kalmayan ülkede bayrağı elbette tescilli ırkçı Rıza Kayaalp taşıyacaktı.

@umut3234
Sporcu kimliğine lafım yok ama Çağla Büyükakçay varken Olimpiyatlarda bayrağı Rıza Kayaalp'e taşıtmak estetik ve motivasyonel olarak yanlış

@kendinejedi
Açılış törenin de bayrağı Rıza Kayaalp taşıyacakmış. Irkçı söylemleri ile daha önce men cezası almış bir sporcuya bayrak taşıtmak büyük onur!

@sinemgg7
Olimpiyat bayrağı, turnuva sonrası emekli olacak Türk kadın basketbolunn efsanesi Nevriye Yılmaz'a verilebilirdi. Rıza Kayaalp zaten taşımıştı

BAKMADAN GEÇME!