Red Sox mucizeye yürüyor

Amerikan Beyzbol Ligi (MLB)'de 2013 yılı şampiyonunu belirleyecek olan Boston Red Sox - St. Louis Cardinals serisinde 5 maç geride kaldı. Sezon başında bahis şirketlerinin şampiyonluğuna 1’e 40 şans tanıdığı Boston Red Sox’un artık zafere ulaşmasına bir galibiyet kaldı.

Haberin Devamı

World Series'de oynanan 5 maçın ardından 3-2 önde bulunan Red Sox, evindeki iki maçın birisini kazanması durumunda favori olarak başlamadığı 2013 sezonunu şampiyon noktalayacak.

www.twitter.com/hkoyuncuoglu

Serinin ilk maçında kendi seyircisi önünde Cardinals'i 8-1 gibi rahat bir skorla geçen Red Sox, sonrasında iki maçı kaybetmesine karşın dördüncü ve beşinci maçı alarak skoru 3-2 yaptı. ABD'de şu sıralar spor gündeminin ilk sırasında yer alan World Series'de geride kalan 5 maçı kısaca hatırlayalım...

Red Sox mucizeye yürüyor

RED SOX MAÇIN BAŞINDA KAZANDI (1. MAÇ)

World Series'in ilk maçında St. Louis Cardinals öyle kötü bir giriş yaptı ki, adeta maçı ilk 2 periyottaki defans hataları ile kaybetti.

Haberin Devamı

İlk periyotta, Red Sox adına Ellsbury ile başlayan 3 sayılık oyunda Mike Napoli vuruş yapmaya geldiğinde 3 base birden Boston'lı süper yıldızlar tarafından fethedilmişti bile... Ellsburry, Pedroia ve David Ortiz. Belki de maç kazandıran vuruş yine bir diğer Red Sox'lu sğper yıldızdan geldi.. Mike Napoli FenWay Park'ı dolduran binlerce taraftarını selamlarcasına bir vuruş yaptı. Öyle bir vuruş yaptı ki üç basede yer alan tüm arkadaşları sayıyı yapacak koşu zamanlarını buldu.

Ama ilk periyotta Red Sox'ın ikinci baseman'ı Kozma'nın savunma hatalarının katkısı yadsınamaz. Üç sayılık oyunun ardından ikinci periyotta de sahneye Pedroia, Ortiz ve Victorino imzalı iki sayı daha gelince Cardinals tam anlamıyla devre dışı kaldı.

Cardinals'in ilk iki periyottaki kötü oyununun moral bozukluğu ve Red Sox'ın rolanti oyunu ile 7. periyoda kadar başka skor çıkmadı. Son iki periyotta 3 sayı daha bulan Boston'lı bezybolcular World Series'e görkemli bir açılış yaptı ve maçı 8-1 kazandı.

MOLİNA BAŞLADI BELTRAN BİTİRDİ (2. MAÇ)

Red Sox’ın evinde oynanan serinin ikinci maçı ise ilk maçın aksine sakin başladı. Maçın ilk sayısı 4. periyot Cardinals’in Puerto Riko’lu yıldızı Yaider Molina’nın sopasından çıkan vuruşta Matt Holiday’in 3. Base’den yaptığı koşı ile geldi.

Haberin Devamı

Cardinals’e, Red Sox’ın cevabı ise Ortiz’in home run’ı ile geldi. Ortiz’in vuruşunda 1. Base’de olan Dustin Pedroia’da sayı turunu tamamladı ve Boston 6. periyotta 2-1 öne geçti.Serinin ikinci maçında Cardinals için maçı kazandıran sayılar 7. Periyotta geldi. Periyodan2-1 geride giren konuk elipte Carpenter Jon Jay ve Pete Kozma sayı 2 sayıyı Cardinals hanesine yazdırdı.

Bu vuruşra 3. Base’e kadar koşmayı başaran Daniel Descalso da Beltran’ın vuruşunda takımına 1 sayı daha getirdi ve skoru 4-2 yaptı. Cardinals’in 7. periyottaki 3 sayılık oyununa kalan iki periyotta cevap veremeyen Boston Red Sox böylece World Series’in ikinci maçını evinde maçta 4-2 kaybetmiş oldu.

Haberin Devamı

ÜÇÜNCÜ MAÇIN KAZANANI HAKEM BELİRLEDİ(3. MAÇ)

Cardinals-Red Sox serisinin belki de uzun sürelere unutulmayacak anları üçüncü maçta yaşandı ve kazananı hakemin kararı belirledi. Ve bu kararın doğru olup olmadığı ABD’de spor otoriteleri tarafından saatlerce tartışıldı. Ama sonuçta öyle ya da böyle Cardinals kendi evinde kazanarak seriyi 2-1 getirmeyi başardı.

Maçı özetleyecek olursak Busch Arena’daki mücadeleye Carpenter, Holiday’in sayıları ile başlayan Cardinals, 5. periyotta Boagerts ve 6. periyotta Shane Victorino’nun sayılarına engel olamayınca son 3 periyoda 2-2’lik eşitlikle gidildi.

7. ve 8. Periyotta da ikişer sayı bulan Boston ve St Louis ekipleri uzun süre unutulmayacak son periyoda 4-4 beraberlikle girdi. İşte bu periyotta kimilerine ne oldysa oldu... Red Sox kendi hücum sırasında sayı bulamadı ve artık sıra ev sahibi Cardinals’e gelmişti...

Haberin Devamı

Boston’da atıcı olacak Japon Uehara, Cardinals’de ise vurucu olacak Jon Jay yerlerini aldığında 2. Base’de gecenin kahramanı olacak Allen Craig, 3. Base’de ise Cardinals’in süper silahı Yadier Molina koşu için hazır bekliyordu..

Jon Jay, Uehara’nın atışına pek de iyi sayılamayacak vuruş yaptı. Topu tutan Pedroia, tutucu Saltalamacchia’ya topu gönderdi ve 3. Base de hareketlenen Molina’yı oyun dışı bıraktı...

İşte belkide maçın kader anı Saltalamacchia ‘nın Boston’ın 3. Baseman’nı Will Middlebrooks’a attığında yaşandı. Middlebrooks topu yakalayamadı, ve gecenin kahramanı Allen Craig sahneye çıktı.. Middlebrooks’un topu yakalayamamasından faydalanan Craig maçı noktalayan koşuyu yaptı..

Haberin Devamı

Bu koşu Cardinals’i seride 2-1 öne geçirdi.

YAZARDAN NOT:

Beyzbol’u sevin ya da sevmeyin bir sporsever olarak bu maçın son anlarını izlemenizi tavsiye ediyorum.Spor adına mücadele adına mutlaka görülmeye değer diyorum...

LİNK:http://mlb.mlb.com/mlb/gameday/index.jsp?gid=2013_10_24_slnmlb_bosmlb_1#gid=2013_10_26_bosmlb_slnmlb_1&mode=video

CARDINALS SON İKİ MAÇTA ÇARPILDI

Red Sox, ikinci maçta Boston’da yenilerek kaybettiği ev sahibi avantajını 4. ve 5.maçlarda Cardinals’i deplasmanda 4-2 ve 3-1’lik skorlarla yenerek geri aldı. Red Sox, dördüncü ve beşinci maçlarda hep aynı stratejiyi uygulayarak kazanmayı bildi. Cardinals vuruşlarında iyi savunma yaparak yıldızlarını öne çıkardığı son periyotlarda bulduğu sayılar ile istediği skorları aldı.

World Series’in 5. ve 6. maçlarında oynanan 18 periyodun 11’inde skor çıkmazken, Red Sox rakibine sadece 3 periyotta 3 sayı bulma şansı verirken galibiyeti getiren sayıları da son periyotlarda buldu.

Yazarın Tüm Yazıları