Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Pusula kuzeyi gösteriyor

Sadeliğini, beyazlığını ve doğallığını sevdiğimiz İskandinav stili mekânlar otantik tekstile hayır diyemedi ve yeni çehresiyle dikkatimizi yeniden kuzeye çekti.

Haberin Devamı

Sadeleşmek istiyorsanız

Evinizin yeni tarzını sükûnet, sadelik ve aydınlatma üzerine kurmaya karar verirseniz, kuzey evlerindeki tasarım ve düzenleme stillerinin aydınlık, pastel, ferah ve rahatlatıcı havası tam size göre.

Doğanın izinde

Saflığın simgesi beyazla birlikte, İskandinav sayfiye coğrafyasından ilham alan marin tarzı, kum ve su renkleri, yaprak ve çim gibi fotosentez desenleri, porselen ve cam gibi şeffaf materyalleri bir araya getirebilirsiniz.

Etnik tekstiller

Genellikle retro ve botanik desenlerin yer aldığı tekstiller, son yıllarda tahtlarını etnik kilimlere bırakmak zorunda kaldı. Kuzey coğrafyasında görmeye alışık olmadığımız baharat tonlarının varlığıyla ısınan bembeyaz mekânlar, bu eklektik buluşmayla şimdi daha da çok beğeniliyor.

Haberin Devamı

Abartısız beyazlık

Hiçbir abartı ve süslemeye geçit vermeyen, estetik puanlarını doğallıkla kazanan kuzey evlerinin ana rengi beyaz ve krem tonları; malzemesi ise açık renk ahşap. Hem de istisnasız her odada! İskandinav insanı uzun kış gecelerini bu açık renkli paletle aydınlatarak mumluklar ve nokta ışıkla destekliyor.

Fonksiyon önemli

Son yıllarda iyice popülerleşen Danimarka ve Norveçli tasarımcı ve markaların çizgisinde bazı noktalar ortak: Doğal kıvrımlar, ince işçilik, yalın ama fonksiyonel çözümler. Ulaşılabilir fiyatları da bu ülkelerin üretimini cazip kılan en önemli etkenlerden. Bu anahtarı tüm dünyaya yayan en güçlü marka ise tabii ki Ikea.

İlham almak için

Dekorasyona başlamadan kuzeyli ilham perilerinden yardım almak isterseniz, giderek daha da popülerleşen House Doctor, Day Home, TineK Home, Broste, Bloomingville ve Lene Bjerre gibi markaların koleksiyon çekimlerine göz atın. Bu stili en iyi yorumlayan dergilerden Vtwonen’ı dijital olarak takip etmenizi de öneririz.

İşlenmemiş malzemeler

Kuzeyin değerli ağaçlarından üretilen modern formlu mobilyalara postlar, metal tabureler, örgülü koltuklar ve endüstriyel görünümlü büyük masalar eşlik edebiliyor. Kullanılan malzemelerin çoğunlukla fazla işlem geçirmemiş ve ham olması, bu tarzı tam anlamıyla yansıtmanızı sağlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları