Puro sayısı ne olmalı

Yemekli ya da yemeksiz bir puro gecesinde misafirlerinize azami dört-beş saat içinde üç ya da dört farklı ebat ve karakterdeki puroyu ikram etmenizi tavsiye ederim.

Daha kısa sürede daha fazla puro içimi damaktaki tat duyularınıza aşırı yük getireceğinden duyularınız körleşecek böylece içilecek purolardan alınacak keyif de tamamen yok olacaktır Aynen yemek ve içkideki sunum sırası (az güçlü ve gövdeliden daha yukarıya doğru) içilecek puroların lezzet ve gövdesi de hafiften güçlüye doğru tırmanmalıdır.Geçen Kasım ayında Las Vegas'ta ki 'Big Smoke'ta aynı masayı paylaştığım ünlü puro gurusu ' Hendrik Kelner' ve şeflerin şefi 'Jean-Louis Palladin' ile puro-içki seçiminin inceliklerini tartıştık. Bu köşede anlatılamayacak kadar uzun bir sohbet olduğundan ben size sadece önemli satır başlarını veriyorum.

HANGİ PURO HANGİ SIRAYLA

Aperatifler: Bu bölümde 'connecticut-shade'dış sargılı hafif-orta gövdeli bir puro dağıtın.

'Connecticut-shade' yapraklı bir puro, kaliteli bir viskiye dayanacak kadar yoğun lezzet ve güçlü gövdeye sahip olmakla beraber daha sonra yiyeceklerinizi bastırmayacak kadar da hafiftir. 'Petite' ya da 'Corona' ebadında ki bir puro kokteyl

süresince ihtiyacı karşılayacaktır.

Ordövr ile: Şimdi ya Meksika ya da 'connecticut- shade' dış sargılı, biraz daha gövdeli bir puro ikram etmenin sırası gelmiştir. Bu puro bir öncekine göre biraz daha güçlü olmakla beraber arkadan gelecek ana yemeği de bastırmayacaktır. 'Corona Gorda' ya da 'panatela' ebatlı bir puro doğru seçimdir.

Gecenin son purosu: Yemek bitip sıra tatlı ve kahveye geldiğinde gecenin son purosunun da dağıtım zamanı gelip çatmıştır.Uzun, kalın çaplı, güçlü ve de tercihen Kamerun veya Honduras ya da 'Maduro' dış yapraklı bir puronun zamanı gelmiştir. 'Churchill', 'Double Corona' veya 'Piramit' doğru ebatlardır.

Misafirleriniz ayrılmadan önce hep beraber akşam yediğiniz yemekler, içtiğiniz puro ve içkilerin bir tartışmasını yapın. Afiyet olsun....
Yazarın Tüm Yazıları