Puro buzdolabında saklanır mı?

Eski yazılarınızdan birinde puroların buzdolabında saklanabileceğini yazmıştınız. Ben bunun aksini duymama rağmen purolarımı hala buzdolabında saklıyorum. Beni lütfen yönlendirin.

O yazıda kastettiğim, evinde humidoru olmayanların az sayıda satın aldıkları puroları içene kadar buzdolabında kısa süreli saklamalarında bir mahzur olmadığıydı. Bugün de buzdolabını puroları sadece kısa süreyle saklamak için tavsiye ediyorum. Aksine, buzdolabını bir nevi humidor gibi kullanmanızı aşağıdaki nedenlerle önermem:

Buzdolaplarının içindeki çevre koşulları puronun dış sargı yaprağı ve büyük bir olasılıkla da iç dolgu yapraklarında küfe benzer lekeler/noktaların olmasına neden olacaktır. Küfler de puroda birtakım mikropların oluşması için ideal bir ortam yaratır. Bu mikroplar da tütün yaprağını afiyetle bir salata gibi yiyerek dış sargı yaprağı üzerinde bir toplu iğne başı büyüklüğünde delikler açacaktır. Delikler purodan düzgün duman çekimini, küf de puronun lezzetini bozacaktır. Bu olumsuz koşullara ilaveten, buzdolabında saklayacağınız purolarınıza yemek kokularının kolayca sineceğini unutmayın. Buzdolabının dondurucu bölümü ise, sadece tütün bitinin istilasına uğramış hastalıklı puroların kurtarılması için belirli bir süreyle kullanılabilir.
Yazarın Tüm Yazıları