Özel Merter’de herkes öğrenci

Haberin Devamı

Özel Merter’de herkes öğrenci

Bodrum’da eğitim öğretim faaliyetini yürüten Özel Merter Eğitim Kurumları, ilk mezun verdiği 2010 yılında SBS’de Muğla birinciliği, Ege Bölgesi 8’inciliği ve Türkiye’de 35 bin okul arasında 50’nci olma başarısını gösterdi. Eğitimde takip ve disiplini ile ön plana çıkan okul, geçen yıl da Türkiye SBS birincisini çıkardı.
Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’ın ortaklaşa düzenlediği ‘Bu benim eserim’ yarışmasında 86 bin projenin arasında birinci seçilen 50 projeden ‘Ne yediğinizin farkında mısınız?’ isimli proje Merter Koleji’ne ait. Bodrum’a 2011 yılında Fen Lisesini kazanan toplam 15 öğrenciden 10’unun çıktığı kurum, ilçeye eğitimde önemli bir soluk kazandırdı. Bodrum Özel Merter Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Faruk Hoşdoğdu, okulun eğitim anlayışı ve öğrenciye yaklaşımını şu cümlelerle anlatıyor:

Haberin Devamı

Özel Merter’de herkes öğrenci

Sonuç değil süreç

“Özel Merter Eğitim Kurumları olarak Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, öğrenmeyi seven, okuyan, araştıran, kendi diline ve kültürüne vakıf, İngilizceyi bir akademik programı takip edebilecek kadar iyi bilen ve konuşan, insanlara karşı saygılı ve duyarlı nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz. Okulumuzda öğrenci merkezli, sonuç değil süreç endeksli, okumanın, düşünmenin, tartışmanın ve üretmenin temel olduğu bir eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bütün sınıflarda ‘Akıllı Tahta’ kullanılmakta olup, kurumlarımızda sosyal bireyler yetiştirilmektedir.
 
10 öğrenciye bir rehber

Neredeyse her 10 öğrenciye 1 rehber öğretmen verilmektedir. Rehber öğretmenlerimiz öğrencilerimizin ailelerini evlerinde ziyaret edip, öğrencimize uygulayabilecekleri bir ders çalışma programını ailesiyle beraber hazırlamaktadırlar.
Özel Merter Eğitim Kurumları olarak, nitelikli öğretmen kadrosu ile öğrencilerimizi ‘Yaşanacak Çağa Hazırlar’ sloganıyla yarınlara hazırlıyoruz. Burası öğrenmenin ömür boyu sürecek uzun soluklu bir süreç olduğu anlayışıyla herkesin öğrenci olduğu bir okuldur.”

 

Haberin Devamı

Özel Merter’de herkes öğrenci


SOSYAL KULÜPLER
Merter Eğitim Kurumları’nda her öğrencinin katılımının sağlandığı sosyal kulüpler var. ‘Ufuk Turu Kulübü’ bunlardan bir tanesi. Okula davet edilen Bodrum’da öne çıkmış isimler, öğrencilere mesleklerini ve hayatta başarılı olma yollarını anlatıyorlar. ‘Hayata Hazırlama Kulübü’nde ise ayakkabı nasıl bağlanır, çamaşır nasıl yıkanır, patates nasıl soyulur, düğme nasıl dikilir gibi pratik bilgiler öğretiliyor.

ZEKA OYUNLARI
İlköğretim ve lisede zekâ oyunları kulüpleri seçmeli ders olarak veriliyor; mangala, katamino, koridor, satranç gibi zeka oyunları öğrencilere öğretiliyor. İlköğretim Bölümü Müdür Yardımcısı Engin Kazlı, “Öğrencilerimize bazı ders konularını yerinde öğretiyoruz. Örneğin termik santraller konulu bir ders için çocuklarımızı Ören’deki santrallere götürerek gezdirdik” diyor. Kazlı, okulda her öğrencinin ya bir müzik aleti çaldığını, ya da futbol, yüzme gibi bir aktiviteye katıldığını da kaydetti.


Haberin Devamı


ÖZEL MERTER EĞİTİM KURUMLARINDA;
-Performans takip sistemi ile her hafta performans karneleri hazırlanıyor. Veliler çocuklarının okul durumunu hem haftalık çıktı olarak, hem de internetten takip edebiliyorlar.

-Anne-babalar için seramik yapımı gibi çeşitli dallarda zaman zaman kurslar ve “Anne Baba Okulu” etkinlikleriyle eğitim seminerleri düzenleniyor.

-Hafta sonları kursları ve “Randevulu ders saati” (RDS) sistemi ile öğrencilerin gördükleri dersler pekiştiriliyor.

-Çıkartılan Pusula ve Eğitim Takvimi ve Haftalık bültenlerle velilerin ve öğrencilerin okulun programlarını daha yakından takip etmeleri sağlanıyor.

-Günlük “Kitap Okuma Saati” ile öğrencilerin günde en az 20 dakika kitap okumaları hedefleniyor.

Yazarın Tüm Yazıları