Oya Aydoğan haklı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oya Aydoğan haklı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Oya Aydoğan, katıldığı TV programlarında Ses Dergisi'nin yarışmasında birinci olduğunu söyleyen Banu Alkan'ın dereceye bile giremediğini belgelerle kanıtladı.

Banu Alkan'ın, ‘‘1976 yılında Ses Dergisi'nin düzenlediği yarışmada ben birinci oldum, Oya Aydoğan dördüncü oldu’’ diyerek ortaya attığı iddia asılsız çıktı.

O bir yalancı

Oya Aydoğan, derginin, yarışmanın sonuçlarını yayınladığı sayısını bularak, şöyle konuştu: ‘‘Bu kadın ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. 1976’da Ses Dergisi'nin düzenlediği 8. Sinema Artisti Yarışması'nda ben birinci oldum. Gölgen Bengü ikinci, Sevtap Çiftçi üçüncü oldu. Başka bir derece de yoktu. 11 genç kızın katıldığı yarışmanın galipleri bizdik. Onun yalancı olduğunu artık herkes anlayacak. Yalanların ardına sığınmanın faydası yok.’’ Aydoğan'ın sunduğu belgeler karşısında Alkan'ın tavrı merak konusu olurken, iki ünlü arasındaki gerginliğin artıp artmayacağı konuşuluyor. Aydoğan ile Alkan, bir süre önce katıldıkları A Takımı programında, aralarındaki tartışmayı, birbirlerine hakaret etme boyutuna kadar getirmişti. Hatta Alkan, Oya Aydoğan'la tartışırken, ‘‘Aptal kadın’’ ifadesini kullanmıştı.

Espri konusu oldu

Aydoğan ve Alkan arasındaki polemik şovmenlere ve televizyon programlarına da malzeme olmuştu. Kanal D'de yayınlanan ‘‘Çarkıfelek’’ programında Mehmet Ali Erbil, farklı zamanlarda Alkan'ı ve Aydoğan'ı yarışmacı olarak konuk ederek, iddiaları espri konusu yapmıştı. Aydoğan'la Alkan arasındaki birincilik düellosu, Oya Aydoğan'ın sunduğu belgelerle nihayet sonuçlandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!