Ordu'da çatışma: 6 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Orduda çatışma: 6 terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 00:25

Ordu'nun Mesudiye İlçesi ile Sivas’ın Koyulhisar sınır hattı bölgesindeki kırsal alanda bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, 6 terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Ordu’nun Mesudiye İlçesi ile Sivas Koyulhisar sınır hattında arama-tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında gece saatlerinde çatışma çıktı. Yoğun sis ve yağmurun hakim olduğu bölgede çıkan çatışmada 6 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Sevk edilen takviye birliklerle abluka altına alınan bölgede zaman zaman çatışmaların sürdüğü kaydedildi.



Haberin Devamı

VALİ'DEN AÇIKLAMA: ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİN 3 ASKERİ ŞEHİT EDEN GRUPTAN OLDUKLARI TAHMİN EDİLİYOR

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Mesudiye ile Sivas'ın Koyulhisar ilçesi sınırında operasyon yürüten güvenlik güçlerinin bir grup teröristi tespit ettiğini söyledi.
Güvenlik güçlerinin bölgede görüntüsünü aldıkları teröristlere "dur" ihtarında bulunduğunu aktaran Balkanlıoğlu, "İhtara uymayan teröristler, güvenlik güçlerimize ateşle karşılık veriyor. Bunun üzerine çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristlerin, 31 Temmuz'da Mesudiye ilçemizde 3 askerimizi şehit eden gruptan oldukları tahmin edilmektedir." dedi.

Haberin Devamı

Balkanlıoğlu, çatışmanın ardından güvenlik güçlerinin arazi arama taraması yaparak teröristlerin cesetlerine ulaştığı bilgisini verdi.

Güvenlik güçlerinin, teröristlerin yanında bir M-16 ve 5 kalaşnikof silah, el bombaları ve örgütsel doküman ele geçirdiğini dile getiren Balkanlıoğlu, "Operasyonu başarıyla tamamlayan güvenlik güçlerimizi tebrik ederim. Bölgede operasyonlar devam edecek. Bu konuda kararlıyız. Bölgemizi teröristlerden temizleyeceğiz." diye konuştu.

Teröristlerin söz konusu bölgeyi genelde geçiş güzergahı olarak kullandığını ifade eden Balkanlıoğlu, operasyonun Ordu iline bağlı güvenlik güçlerince yapıldığını sözlerine ekledi.

31 TEMMUZ'DA 3 ASKER ŞEHİT OLMUŞTU

Haberin Devamı

Ordu’nun Mesudiye İlçesi’nde geçen 31 Temmuz’da PKK’lı teröristlerle, güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

Çatışmanın ardından kaçan terörist grubun etkisiz hale getirilmesi amacıyla Ordu’nun Gölköy-Mesudiye ilçeleri ile Tokat sınır hattında geniş kapsamlı arazi arama-tarama çalışması başlatılmış ve 1 PKK’lı terörist etkisiz hale getirilmişti.

Not: Spot fotoğrafı arşivdir...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!