Onur'un maçı

SON haftalarda deplasmanda kazanmakta zorlanan şampiyon Galatasaray ile ligin ikinci yarısında maç kaybetmeyen Trabzonspor’un mücadelesinin ilk 15 dakikası sarı kırmızılıların mutlak hakimiyeti altında geçti.

Kaleci Onur’un olağanüstü kurtarışları olmasaydı Trabzonspor, daha ilk dakikalarda teslim bayrağını çekebilirdi. İşte bu sıkıntılı anlarda Emre Güngör’ün inanılmaz hatası sonucu gelen gol, Trabzonspor’u bir anda kendine getirdi.
Bu dakikaya kadar Burak’ın yakaladığı gol fırsatı hariç kayda değer bir atağı olmayan Trabzonspor, oyunun ilerleyen bölümünde Umut, Alanzinho ve Colman’la girdiği pozisyonları değerlendirebilseydi maçı çok daha farklı bir skorla bitirebilirdi.
Büyük kazanç
Özellikle ikinci yarıda kimin şampiyonluk adayı, kimin ligin beşinci sırasındaki takım olduğunu anlamak gerçekten zordu. Trabzonspor, kendine güvenen, oyunu forse eden, ayağa top yapan ve rakip kalede 8 net pozisyon bulan taraftı. Buna karşın Galatasaray da önemli gol fırsatları yakaladı, ancak kaleci Onur’un mükemmel performansı, 3 puanı Trabzonspor’un hanesine yazdırdı.
Kazanılan 3 puan, Trabzonspor için prestij açısından çok büyük anlam ifade ederken, aynı zamanda belki konuşmak için erken ama, kaçan şampiyonluk için de can sıkıntısı olmaktan öteye gidemedi.
Her şeye rağmen bu süreçte kaleci Onur, sadece Trabzonspor için değil, aynı zamanda Türk futbolu için de önemli bir kazanç olarak değerlendirilebilir. Belki şampiyonluk gitti ama kupa yolunda ilerleyen bir Trabzonspor ve Türk futbolu adına kazanılmış bir kaleci var.
Yazarın Tüm Yazıları