Online çile

MALİYE Bakanlığı, 1.2 milyon ev sahibine mektup göndererek kira beyannamelerinin artık internet üzerinden 24 saat kolayca yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Online beyannamenin avantajları ise “Sistem teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak vergi dairesine gitmeden, internet üzerinden hızlı, kolay ve masrafsız bir şekilde almak amacıyla tasarlandı” şeklinde sıralandı. Ancak, “soğukta vergi dairesine gitmekten kurtuldum” ümidini taşıyan evsahiplerinin bu sevinci kısa sürdü. 1 Mart’ta uygulamaya geçen sistem aşırı yoğunluk nedeniyle kilitlendi. Yaşanan aksaklıklar nedeniyle “Sisteme girememe veya beyannameyi gönderememe gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için beyannamenizi son günlere kalmadan onaylayın” uyarısı geldi.

Çare vergi dairesinde

Sisteme zor da olsa girmeyi başaranlar da bilgilerini yüklemekte sorun yaşadı. İnternet başında beklemekten sıkılan ve bilgilerinde yanlışlık olduğunu farkeden mükellef de yine eskiden olduğu gibi vergi dairelerine koştu. Keşke, vatandaşa kolaylık sağlaması için hazırlanan sistemde yaşanabilecek sıkıntılar “önceden” öngörülseydi de bu sorunlar yaşanmasaydı. Maalesef olan yine vergi dairesinde kuyruk çilesi çeken ve bürokrasiyle uğraşan vatandaşa oldu.

Haberin Devamı

Ekonomi diplomasisi hızlanacak

“DÜNYAYI en fazla dolaşan bakan kimdir?” sorusunun yanıtı hiç şüphesiz Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan olur. Son olarak İsviçre’de temaslarda bulunan Çağlayan’ın bugüne kadar ekonomi diplomasisinde bulunduğu ülke sayısı çoktan yüzü geçti. Yeni teşvik sisteminin açıklanmasıyla birlikte Çağlayan’ın dış seyahatlerine hız vereceği konuşuluyor. Bugüne kadar Türkiye’nin ticaretini arttırmak için deyim yerindeyse fellik fellik dünyayı dolaşan Çağlayan’ın özellikle Uzakdoğu ve Güney Amerika’da yatırımcı avına çıkacağı belirtiliyor. Yatırım çekmek için gece gündüz çalışan Çağlayan’ın temasları, en çok performansına yetişmeye çalışan bürokratlarını yoracak gibi gözüküyor.

Yazarın Tüm Yazıları