Ohh!..

DÜN Tarım Bakanı Sayın Mehdi Eker’le at ve atçılık üzerine yaptığım uzun sohbeti gelecek yazıma bırakıyorum.

Atçılığa gönül veren on binlerce insanımızı yakından ilgilendiren ve onlara derin bir “oh” çektirecek çok önemli açıklamaları birinci ağızdan duymak doğrusu beni çok heyecanlandırdı. Umarım duyunca sizin de hoşunuza gidecektir.
Sayın Bakan’ın kısaca geçiştirilemeyecek kadar önemli yaklaşım ve tesbitleri doğru okunduğunda birçok soru işareti ile ilgili kaygının, yerini yeni umutlara bırakacağından eminim. Peki umut yeter mi?.. Yeter mi, yetmez mi, ona siz karar vereceksiniz. Bana sorarsanız, turnusol kağıdının renk değiştirmeye başlaması son derece önemlidir.
Şimdilik Yaşar Kemal’in yaşama sevinci ile dolu ünlü saptaması ile yetinmek istiyorum..
“İnsanoğlu umutsuzluktan umut yaratandır...”
Bence at, atçılık ve at yarışçılığı emin ellerdedir. Siz de elinizi taşın altına sokmaya çalışın ki mevcut sorunları hep birlikte aşalım.. Unutmayalım, para kaybeden çok şey kaybeder, ama umudunu kaybeden HERŞEYİNİ kaybeder.
Cenneti gördüm...
Geçen hafta TİGEM’in Karacabey işletmelerini ziyaret ettim. Başta TİGEM Genel Müdürü Sayın Mehmet Halis Bilden ve işletme müdürü sayın Ahmet Çıra olmak üzere tüm yöneticileri ve seyisinden veterinerine tüm emekçileri yürekten kutluyorum. Gidin görün, bana hak vereceksiniz. Ülkeyi daha çok sevecek, bu eşsiz vatanın yeşili bol bir cennet köşesinde uzak geleceğe daha sıcak bakacaksınız.
Herkese açık. Gidin ve uşsuz bucaksız tavlalarda yüzlerce değerli safkan arabın tozu dumana katarak dörtnala oynaşını seyretmenin keyfini yaşayın.
87.000 dekar, uçsuz bucaksız bir yeryüzü cenneti Karacabey İşletmesi.. İçinde arap atlarımızın ünlü ataları BABA KURUŞ ve BABA SA’AD’ın türbeleri var! Sadece at yok Karacabey’de. Orada çağdaş tarımın tüm uygulamalarını gururla seyredebilirsiniz.
Dedim ya, görmek gerek. Hatta Karacabey’de şenlikler yapmak gerek.
Banknote
GEÇTİĞİMİZ günlerde İngiltere Kraliçesi’nin yarışçılık menejeri Sir Michael Oswald, Türkiye Jokey Kulübü Başkanlığı’na gönderdiği bir yazıda, Majesteleri Kraliçe’nin Banknote isimli atını Türk yetiştiricilerine, aygır olarak kullanmaları umuduyla, hediye etmek istediğini bildirdi..
Her ne kadar adı geçen safkanın kan hattı ve performansı incelenmeye değerse de, ben şahsen sayın Kraliçe’nin bu nazik jestini çok önemsediğimi belirtmeliyim. Dilim döndüğünce, sık sık anlatmaya çalışıyorum, at önemlidir. Çok önemlidir. Tarih açısından önemlidir, geleneklerimiz adına önemlidir, doğanın eşsiz yaratıklarından biri olarak önemlidir. Bir de kuşkusuz, ülkemizin uluslararası tanıtımına sağlayabileceği katkılar bakımından.
At Türk’ün kanadıdır.
Yazarın Tüm Yazıları