Nobre yararlı olur

FENERBAHÇE, lige sıkıntılı girecek. Bunun sebebi kötü futbol değil, kadrodaki sorunlar.

Kısa bir hazırlık devresi geçiren sarı lacivertlilerde sakat futbolcuların çokluğu ve beklenen transferlerin gerçekleşmemesi, Daum'un başını bir hayli ağrıtacak gibi gözüküyor.

Vitesse maçında herkesin gözü yeni transfer Nobre'deydi. Genç golcü, oyunda kaldığı 87 dakika içinde 40 kez topla buluştu. Bunların 22'sinde olumlu pas verirken, 5 kez de top çaldı. İki top kaybı yapan Brezilyalı, bir tane de yüzde yüzlük gol fırsatından yararlanamadı. Gol atmamasına arğmen, çabukluğu ve yüksek top tekniğiyle sivrilen Nobre'nin en önemli özelliği ise tek pas oynamayı çok sevmesi. İlk maçta ortaya çıkan bu tablo, Brezilyalı'nın Fenerbahçe'ye faydalı olabileceğini gösteriyor. Ancak, bu oyuncudan tam randıman alınabilmesi için Fenerbahçe'nin kanat organizasyonlarına daha fazla ağırlık vermesi gerekiyor.

Ümit hücumda zayıf

Daum
'un oyun şablonu belli. 4-4-2 ile sahaya yayılıyor, savunmada dikkatli, orta alanda da rakibe pres yapan ve oyunu kanatlara yaymak isteyen bir planı var. Fakat eldeki kadro buna cevap verecek nitelikte değil. En büyük sıkıntı, orta alandan topu hücuma sokacak yeteneğe sahip bir futbolcunun bulunmaması. Göbekteki Ümit Özat daha çok savunmaya yardımcı olduğu için, hücuma beklenen katkıyı yapamıyor. Daum bunu düşündüğü için Alex'i almak istemişti.

Ancak, Brezilyalı oyuncunun transferi gerçekleşmeyince alternatif oyunculara yöneldi. Ama Çaykur Rizespor maçına sadece dört gün kaldı, bu yüzden Alman çalıştırıcı oldukça sıkıntılı.
Yazarın Tüm Yazıları