Meteoroloji uyardı! İstanbullular bu akşama dikkat

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji uyardı İstanbullular bu akşama dikkat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 08:33

Marmara Bölgesi'nin batısında bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısı yaptı. İstanbul için akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bir uyarı da Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) geldi. AKOM İstanbul için kuvvetli yağış uyarısını tekrarlayarak ani sel ve su baskınlarına dikkat uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Hava tahmin raporuna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde, Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporu doğrultusunda İstanbullulara uyarıda bulunuldu.
Buna göre, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara Bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde gök gürültülü sağanak etkili olacak.

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli olacak yağışlar metrekareye 51-75 kilogram, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul'un batı çevrelerinde kuvvetli olacak yağışlar ise metrekareye 21-50 kilogram düşecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alınan meteorolojik ihbar doğrultusunda AKOM planlamasıyla İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, İSTAÇ çalışmalarını tamamladı. Yağışla birlikte rüzgarın da kuzey yönünden kuvvetlice ve aralıklarla fırtına şeklinde (20-60km/s) esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

AKOM'un açıklaması

AKOM'dan yapılan açıklamada ise İstanbul'da gün içerisinde az bulutlu ve açık olması beklenen havanın, akşam saatlerinde yerini çok bulutlu ve yer yer gök gürültülü sağanağa bırakmasının beklendiği belirtildi.

Yağışın özellikle gece saatlerinde etkisini artıracağının tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, İstanbullular ani sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.
Açıklamada, yağışlı hava ve kuzeyli rüzgarların akşam saatlerinde etkili olmasıyla sıcaklıkların hissedilir derecede azalarak, mevsim normallerine gerilemesinin beklendiği de ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilere göre ise İstanbul'da akşam saatlerine kadar hakim olacak parçalı bulutlu hava, gök gürültülü sağanağa dönüşecek ve 32 derecelerde seyreden sıcaklık da 24 dereceye kadar düşecek.
Yağışın yarın da devam etmesiyle kentteki sıcaklık en düşük 21, en yüksek 26 derece olacak. Yağışlı hava cumartesi günü yerini parçalı bulutlu havaya bırakacak.

Haberin Devamı

ÖĞLEDEN SONRA BAŞLAYACAK AKŞAM DA SÜRECEK

Yağışın başlangıç zamanı ve etkili olacağı bölgelerle ilgili olarak "Bugün (27.07.2017 Perşembe) öğleden sonra ve akşam saatlerinde Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek." denildi.

Meteoroloji uyardı İstanbullular bu akşama dikkat

Bu sabah saatlerinde tespit edilen radar görüntüsünde yağışlı havanın Trakya üzerinden istanbul'a yaklaştığı görülüyor.

MARMARA'NIN BATISINDA ÇOK ETKİLİ BAŞLAYACAK! İSTANBUL'UN BATISINA GELECEK

Gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne ve Kırklareli çevrelerinde çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kg) , Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un batı çevrelerinde kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağışlar sırasında "ani sel, lokal su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım düşmesi" olaylarının yaşanabileceğine dikkat çekti.

 

 

BİR UYARI DA EGE VE KARADENİZ'E  

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, batı bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji uyardı İstanbullular bu akşama dikkat

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!