Mahallemiz üvey evlat muamelesi görüyor

YILLARDIR bakımsız kalan ve sokak lambaları yanmayan Ali Reis Mahallesi sakinleri belediyeden ve TEDAŞ’tan umudu kesince, aralarında para toplayarak arızaları gidermeye başladılar.

İzmir’in Konak İlçesi’ne bağlı Ali Reis Mahallesi Muhtarı Emsihan Karatay, sokak lambalarının yıllardır yanmadığını ve elektrik hatlarının kullanılmaz hale geldiğini belirterek, "İzmir’in göbeğinde resmen üvey evlat muamelesi görüyoruz. Hatların yenilenmemesi nedeniyle mahalleli yangın kabusuyla yaşıyor. Yetkililere defalarca bildirmemize rağmen bir gelişme yok. Belediyeden ve TEDAŞ’tan ümidi kesince biz de aramızda para topladık ve kendi imkanlarımızla kabloları bağlattık" dedi.

Sorunların elektrikle sınırlı olmadığını dile getiren Karatay, "Sokaklarımızın bakımsızlığının yanı sıra toplu ulaşımda da büyük sıkıntı çekiyoruz. 8 yıldır Rakıp Erkutlu ve Hacı Efendi caddeleri birbirine bağlanamadı. Mahallemizin kanallarının yenilenmemesi nedeniyle de her yağmurda evleri su basıyor. Hey yer göl haline geliyor. Bize eylül ayında çalışmalara başlanacağını söylediler, ama gelen giden yok. Sorunlarımıza duyarsız kalan ve çare üretmeyen yetkilileri Ankara’ya şikayet etmek yerine sandıkta hesaplaşacağız" şeklinde konuştu.

Kaza yaşanmadan lamba konulsun

İzmir’in Çiğli İlçesi’nden arayan okuyucumuz Dilek Kuş, kavşaklarda yanmayan lambaların yolaçtığı tehlikelere dikkkat çekerek, ’’Çiğli’de 8211 Sokak’ın girişinde 4 yolun birleştiği kavşak var. Burada trafik çok yoğun. Ancak buna rağmen sinyalizasyon sitemi yok. Bu durumdan en çok da yayalar etkileniyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde art arda gelen araçlar yüzünden karşıdan karşıya geçmek mümkün olmuyor, sık sık kazalar yaşanıyor. Geçen gün bir öğrenci ezilmekten son anda kurtuldu. Buraya üzücü bir kaza yaşanmadan acilen trafik lambası yerleştirilmesi gerekiyor’’diyor.

121 numaralı otobüs seferleri yetersiz

İzmir’de toplu ulaşımdaki yoğunluğa dikkat çeken okuyucumuz Hasan Yücel, "Yoğunluğun çok olduğu hatlardan biri de 121. Mavişehir’le Konak arasındaki bu numarayla yolcu taşıyan otobüsler yetersiz. Sabah ve akşam saatlerinde araçlar tıklım tıklım doluyor, bazı duraklarda doluluk yüzünden binemeyenler oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm istiyoruz. Otobüs takviyesi yapılarak bu sıkıntıya son verilsin’’diyor.

Bu sokağa sıra ne zaman gelecek?

İzmir’in Buca semtinden arayan okuyucumuz Gülcan Çağlar, "Atatürk Mahallesi’ndeki 209/2 sokak köy yollarından farksız. Yıllardır tüm girişimlerimize rağmen belediye buraya el sürmedi. Ortalık toz toprak içinde, yağmur yağdığında da her yer çamur oluyor. Yetkililer yaşadığımız sıkıntıyı görmüyor, bizi bu durumdan kurtarmıyor. Bu sokağa hizmet sırası gelmeyecek mi?" diye soruyor ve harekete geçilmesini istiyor.

Vatandaşlardan ilginç tepki

Bornova’da kazılan çukur uzun süre kapatılmayınca çevre sakinleri tepkilerini yazarak dile getirdiler. Murat Gökerti adlı okuyucumuz, ’’Son çare olarak çukurun önüne ’’Dikkat! bu çukurlar 17 Ağustos 2008 tarihinden bugüne kadar Bornova Belediyesi tarafından kapatılmamıştır’’ levhasını koyduk. Umarız bu kez yetkililer çözüm bulurlar’’dedi.
Yazarın Tüm Yazıları