Kupanın favorisi

PATATES tarlasını andıran sahadaki mücadelenin futboldan uzak geçen ilk yarısının ardından, ikinci yarının hemen başlarında Alanzinho’nun 50 metreye yakın deparı sonrası Umut’a attırdığı gol, Ankaragücü’ne bu maçı kazanması için futbol oynaması gerektiğini hatırlatır nitelikteydi.

Haberin Devamı

Beraberlik golü bulmak için Ankaraügücü’nün yüklendiği dakikalarda teknik kapasitesi yüksek Trabzonsporlu futbolcuların bireysel yetenekleri ön plana çıktı.
Bulduğu boş alanları iyi değerlendiren bordo mavililer, yine böyle bir pozisyon neticesinde gelen Alanzinho’nun şık golüyle sadece maçı değil büyük bir ölçüde gruptan çıkmayı da garantiliyordu. Maçın ikinci yarısının ilk 20 dakikalık bölümünde oynadığı mükemmel futbol ile maçın kazanılmasında büyük bir rol oynayan Alanzinho, Trabzonspor’un mevcut kadro yapısı içerisinde ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi.
Trabzonspor’un Şenol Güneş ile başlayan çıkışı istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Güneş, elindeki malzemeyi iyi kullanan, çalıştırdığı takımlarda çok fazla iniş çıkış yaşamayan bir hocadır. Hocayı yakından tanıyanlar Trabzonspor’un bu maça kadar ortaya koymuş olduğu performansta bunu çok net olarak görebilirler.
Trabzonspor iddialı olduğu Ziraat Türkiye Kupası’nda bu maçı kazanarak  işini bir hayli kolaylaştırdı. Daha önce de söylediğimiz gibi kupanın en iddialı takımlarından birisi olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

Şaşkınlıkla izliyorum

Ülkemizde son yıllarda sahalarımızın çim yapıları ile alakalı sıkıntılar yaşanmakta. Senelik toplam bakım maliyeti maksimum 25 bin doları geçmemesi gerektiği yerde yüz binlerce dolar paralar harcanmasına rağmen, çimlerin hala istenilen verime ulaşmamasının yegane nedeni, bilgisizlik ve beceriksizliktir. Bu ülkede 7 milyon metrekare çim alanı kontrol eden bir spor federasyonun başkanı olarak, tüm bu olanları hayret ve üzüntü ile izliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları