Küba'ya gitme zamanı (3)

Küba'dan ne kadarlık puro çıkarabiliriz? Purocular için önemli bir bilgi de ülkeden çıkarılacak puroların parasal değeri ile ilgili.

Puro satışına yetkili mağazalardan doğru doldurulmuş faturalı puro alırsanız 2000 Amerikan Doları tutarında puroyu, fatura gösteremezseniz sadece 50 adeti (2 kutu) ülke dışına çıkarabilirsiniz.

(Bu bilgiler 2001 yılı itibariyle olduğundan daha güncel bilgi edinmek için Küba makamlarına danışmanızı tavsiye ederim.)

Puromuzu nerede içelim? Havana'da içinde puro mağaza/puro barı olan mekanlar dışında puro temin edemeyeceğiniz için bar ve restoranlara giderken puronuzu yanınıza alın.

El Floridita, Calle Obispo, La Casa del Habano (Fabrica Partagas), Hotel Nacional,

La Bodeguita del Medio, La Roca.

Puro fabrikalarını gezelim. Havana merkezinde ( Centro Havana)'da bulunan 'Real Fabrica de Tabacos Partagas', 'Real Fabrica de Tabacos La Corona', 'H.Upman, 'Por Larranaga' ile Cohibaların üretildiği 'El Laguita'yı gezin. Yine, Havana'ya iki saatlik uzaklıkta bulunan Pınar Del Rio bölgesindeki 'Fabrica Francisco Donatien'i görün.

Dünyanın en mükemmel tütünlerinin yetiştiği yere gidelim.Bu tütünlerin yetiştiği 'Vuelta Abajo'daki tütün plantasyonlarını görmeden Küba'dan ayrılmak bir purocu için büyük kayıptır. Tarlalar Aralık-Mart aylarında tütün bitkisi ile doludur. Buradaki zengin kırmızı toprak dünyanın en iyi dolgu ve dış sargı yapraklarını yetiştirir. San Luis ve San Juan y Martinez kasabalarında yetişen tütünler tüm Küba'nın bile en iyisidir. Bu yöreyi gezerken tütün plantasyonlarında, tütün yapraklarının kurutulup fermente edildiği 'Casa de Tabaco'ları gezin.
Yazarın Tüm Yazıları