Kenan Sofuoğlu bütçesizlikten Moto GP'de yarışamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlu bütçesizlikten Moto GPde yarışamıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 14:52

Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, yeterli bütçeyi sağlayacak sponsor desteği bulamadığı için Moto GP kategorisinde yarışamıyor.

Sofuoğlu, 3 kez dünya şampiyonu olmasına rağmen yeterli sponsor desteği alamadığı için dünyanın en önemli motosiklet organizasyonlarından Moto GP'de piste çıkma şansını bulamıyor. Yıllık 15 milyon avroya ulaşan desteği tek başına karşılayamayan Sofuoğlu, bu nedenle alt kategorilerde yarışmaya devam ediyor.

Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, Moto GP'de yarışabilmek için büyük bir desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Bu destekler de sezon başına 15 milyon avroya ulaşabiliyor. Şu anda Türkiye'de bunu verebilecek bir marka yok. Arkamda kimse olmadığı için Moto GP'ye gidemiyorum" dedi.

Sofuoğlu, şu anki bütçesiyle Moto GP'de kötü takımlarda yarışabileceğini, bu nedenle de alt kategorileri tercih ettiğini söyledi. Kendisine en büyük desteği, Türkiye Motosiklet Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığının verdiğine işaret eden Sofuoğlu, bu bütçelerin Moto GP için yetersiz olduğunu aktardı. Moto GP'de yetenekten çok desteğin ön planda olduğunu dile getiren Sofuoğlu, "Burada yarışabilmek için iyi destekler lazım. Baktığınız zaman iyi yarışçılar İspanyol çünkü İspanyol markalar burada var. Onlar da kendi ülkelerinde reklam yapabilmek adına kendi sporcularına destek sağlıyor" ifadesini kullandı.

"Benden yavaş olanlar Moto GP'nin zirvesinde"

Moto GP kategorisindeki yarışan iyi pilotlardan daha hızlı olduğunu vurgulayan Sofuoğlu, motor sporlarında maddi desteğin çok önemli olduğunu anlattı. Sofuoğlu, şu anda Moto GP'de iyi bir Türk markası olması halinde Türk sporcuların da burada yarışacağını ifade ederek, "Ancak böyle bir durum olmadığı için markaların ülkelerine göre yarışçılar var. Ben bu nedenle Moto GP'de yarışamıyorum. İnsanlar bilmesin ki yeterince iyi değilim. Benden daha yavaş pilotlar şu anda Moto GP'de zirvede bulunuyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!