Kazın ayağı

FENERBAHÇE, 10 ay önce Konya'da ‘‘Kupa bozgununa’’ uğrayan ekipten elbette farklı.. ‘‘Değişen bir şey yok’’ dersek, haksızlık etmiş oluruz..

Bu takımın oyuncuları en azından sorumluluk taşıyor. Koşuyor, terinin son damlasına kadar mücadele ediyor, galibiyet kovalıyor.. Ama, futbol yönünden gene de fakir.. Göz boyayan, estetik değerleri yüksek bir oyun sergileyemiyor.. 1-2 maçlık parlayışı genele yayamazsa, vaziyet bu sezon da vahim görünüyor.. Takımda performansı hiç değişmeyen ‘‘En istikrarlı’’ oyuncu, Fatih Akyel.. Çok istikrarlı, çünkü devamlı kötü oynuyor. Şenol Güneş'ten torpilliydi, Daum onu kıskandı. ‘‘Esas torpili benim’’ dercesine, sürekli oynatıyor. Alman teknik adam bu ısrarında devam ederse, kendi başını yakar. Aynı şey, Şenol Güneş için de geçerli.. Şenol hocam, bir hafta sonra İngiltere maçı var, dikkat! Ben, bir hatırlatayım dedim. Tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olurmuş!

Kaleci Recep, hatalı bir gol yedi. Ersin'in ortasını elinden kaçırdı ve golü Cenk'e armağan etti. Başka pozisyon hataları da yaptı. Ama, sabırla bu kalecinin üzerinde durmak lazım.. Hiç kimse anasının karnından kaleci olarak doğmuyor. Hatalı goller yiyecek, acı tecrübeler geçirecek, sonra pişecek ve iyi kaleci olacak Recep..

Üçüncüye az kaldı

Savunmada Tomas ve Luciano, son 2 maçtaki performanslarını Konyaspor karşısında tekrarlayamadı. Verilen penaltıda Tomas, Zafer Biryol'u şortundan çekti. Zafer de kolayca kendini bıraktı. Rakibine bu fırsatı tanır, eline beline hakim olamazsan, o da profesyonelliğin gereklerini yerine getirir.

Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusu Serhat'tı.. Attığı enfes paslarla birinci, üçüncü ve dördüncü golün hazırlayıcısıydı.. Ataklarıyla Konyaspor'un sol kanadını koridora çevirdi. Serhat'ın iyi oynaması için, demek ki ‘‘Postun pahalı olması’’ gerekiyormuş..

Konyaspor, başabaş oynadığı, en az Fenerbahçe kadar gol fırsatı yakaladığı maçta, savunma hatalarının kurbanı oldu. Zafer Biryol, Cenk, Altan gibi klas oyuncuları bünyesinde barındıran yeşil beyazlılar, S.O.S veren savunmasını bir an önce el atmalı.. Yoksa, onları da ‘‘Tehlikeli yarınlar’’ bekliyor!

Şimdi, ‘‘Dahi Daum 73. dakikada Aurelio'nun yerine Rebrov, Kemal'in yerine de Yusuf'u alarak maçın kaderini değiştirdi. Rebrov da 2 gol attı ve F.Bahçe'yi galibiyete taşıdı’’ diye yazılacak..

Kazın ayağı öyle değil. Madem Rebrov bu kadar etkili oyuncuydu, neden 73. dakikaya kadar sabrettin? Fatih'i 90 dakika nasıl oyunda tuttun? Unutma ki, çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde yakalanır.. Üçüncüye az kaldı!
Yazarın Tüm Yazıları