Kasımpaşa

Geçtiğimiz Pazar günü Kasımpaşa-Gaziantepspor maçını izlemek üzere buz gibi bir İstanbul gününde, köprü altına sıkıştırılmış Kasımpaşa Stadı’ndaydık.

Haberin Devamı

Her yönü ile ilginç bir maç izledik. Aklı kupada olan, ligde ununu elemiş, eleğini asmış, eşyalarını toplayıp, kumarbaz sporsorun yalısından, bankacı sponsorun dağ evine kaçmaya (Spor Toto’dan BankAsya’ya) hazırlanan süper ligin gün görmemiş taze gelini Kasımpaşa ile hem ligde hem de kupada hedefleri olan Gaziantepspor maçı müthiş bir mücadeleydi.

 

Her iki takım da olağanın çok üstünde bir fizik gösterisi içindeydi ancak bu kulvarda hedefi olan Gaziantepspor daha çok istediği için maçı almayı bildi.

 

Kasımpaşa’nın kadrosunu da, oyununu da, mücadelesini de çok beğendim. Bu takımın nasıl olupta ligin dibine demir attığına, en az gol atan ve en çok yiyen olduğuna aklım ermedi. Bence yerleri bu oyun ve takım yapısı ile kesinlikle ilk 7-8 içinde olmalı.

Haberin Devamı

 

NETEKİM

Netekim gerçek Kasımpaşa yüzünü kupada gösteriyor. Maşasını eline alıp Şampiyon Bursa’yı ikiye katlıyor, dörtle çarpıyor. Peki kupada ilk sekize girmek ve belki de daha ileri gitmek, hadi diyelim ki kupayı almak Kasımpaşa’yı keser mi?

 

CEVAP TARAFTARIN İRONİSİNDE

Bence kesmez... Gaziantep maçı başlamadan önce Kasımpaşa’nın bir avuç vefakar taraftarı umutla bağırıyor: “Hükümet düşer Kasımpaşa düşmez”...

Aynı taraftar giden maçın son anlarında gerçeği ironik bir şekilde haykırıyor: “Yönetim uyuma takım düşüyor”...

 

BENCE

Kasımpaşa kesinlikle düşmeyi haketmeyen ve düşmemesi gereken bir takım. Taksim’in eteklerinde, Tarlabaşı Köprüsü’nden atladığınızda karşınıza çıkıveren sevimli Kasımpaşa Stadı ve bu stada yetmiş derecelik yokuşu koşarak tırmanıp gelen Kasımpaşa taraftarı ligimizin en renkli dokularından birisi... bence...

 

SONUÇTA

Kasımpaşa benim için en renkli, en keyifli, en unutulmaz deplasmanlardan birisiydi. Gelecek yıl yine orada Kasımpaşa-Gaziantepspor maçı izlemek isterim. Bizim Gaziantep’te bir söz vardır. İlk Abdülkadir Konukoğlu söylemiş. Şimdi atasözü gibi. “Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep” deriz... Ben Kasımpaşa’yı çok sevdim. Artık bu sözü “Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Gaziantep, yaşasın Kasımpaşa” diye söylüyorum...

 

Haberin Devamı

BU DURUMDA

Taraftara katılıyorum... Kasımpaşa yönetimi uyumasın. Hükümete karışmam ama Kasımpaşa DÜŞMESİN. Çok zor gibi görünüyorsada imkansız değil. Muhtaç olunan kadro ve oyun şeklini Bursa maçında gördük çünkü...

 

NOT: Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig’de oluşan ilginç tablo ve karşılaştırmalı değerlendirmeyi de bir sonraki yazıda yapacağız... Yani “asss soraa!..”

Yazarın Tüm Yazıları