GeriSeyahat Karşı kıyı: Selanik
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Karşı kıyı: Selanik

Karşı kıyı: Selanik

Yunanistan'ın en büyük 2. ili olan Selanik, bildiğimiz şehirlerden çok daha farklı bir özelliğe sahip. İşte Atatürk'ün doğduğu yer, Selanik...

Selanik, uzun yıllar Osmanlı'nın en gözde şehirlerinden biri olmuş. Yunan halkı, Müslümanlar ve Yahudiler hep beraber kendi kültürleri ve mahalleleri ile Selanik'e ayrı bir maya katmış. İstanbul'dan gelenler burada bir ayrı kucaklanıyor ve ayrı duygular ile ağırlanıyor.

İzmir'in ikiz şehri...

İstanbul'dan karayolu ile yaklaşık 7-8 saatlik bir yolculuktan sonra Selanik'e ulaşıyorsunuz. Vardığınız zaman ilk düşüneceğiniz şey, İzmir'e ne kadar benzeyen bir şehir olması olacaktır. Selanik'te İzmir'deki gibi bir Kordon bile var!

Akşam üzeri saat 18:00'den sonra kafe, bar ve restoranların cıvıl cıvıl ve hareketli olması size İzmir hissi veriyor. Gezinize ilk olarak Beyaz Kule olarak bilinen Kordon'daki kuleden başlamanızı öneririm. Bu arada Selanik'te her yer yürüme mesafesinde olduğu için pek zorluk çekmeyeceksiniz

Karşı kıyı: Selanik

Buradan kordon boyu yürümenin ve denizin keyfini çıkardıktan sonra Yunanlıların buluşma noktası Aristotelous Square meydanına uğramanızı ve mağazalar, kafeler ve elişi ürünleri satan dükkanları görmenizi tavsiye ederim. Sonra akşam için de caddenin paralel arkasında bulunan bizim Çiçek Pasajı'na benzeyen tavernalara uğramanız ve deniz ürünlerini tatmanızı da şiddetle öneririm.

Meraklanmayın çok ucuz olmasa da Avrupa şehirlerine göre çok makul 20'lik rakı balık (çipura), kalamar, ahtapot ve salata 2 kişi 50-55 Euro arası. Hem de canlı müzik dinleyerek keyif alabiliyorsunuz. Porsiyonlar kocaman, rahatlıkla paranızın hakkını alıyorsunuz. Ayrıca ouzo, frappe beyaz peynir, kavala kurabiyesi ve kahveyi de denemenizi öneririm.

Karşı kıyı: Selanik

Gelelim gezinin en anlamlı ve güzel kısmına; bir Türk iseniz cumhuriyetimizin kurucusu ve bizi emperyal esaretten kurtaran yüce Atatürk'ün doğduğu evi ziyaret etmeden olmaz. 2014'te restorasyon adına içini boşaltıp bir galeri haline getirseler de uğramanız ve o duyguyu yaşamanız lazım bu arada etrafında hediyelik eşya satan mağazalardan uygun fiyata magnet ve değişik hediyelikler bulabilirsiniz.

Karşı kıyı: Selanik

Sonra akşam üzeri tepedeki kaleye Akropolis'ten gün batımı ve panoramik manzara için çıkmanızı öneririm taksi ile sadece 5 Euro tutuyor. Dönerken de 1 Euro verip otobüsleri kullanabilirsiniz. Selanik bizden mahalleler tarihi eserler ve eğlence mekanlarıyla yabancılık çekmeden gezip eğlenebileceğiniz sıcacık bir şehir muhakkak görmelisiniz.

False